To 25% παρουσιάζει long covid: Τα 3 συμπτώματα που δείχνουν ότι ο κορωνοϊός σου άφησε προβλήματα

Ανακοινώνονται: Τα 4 νέα μέτρα μετά το νέο ανατριχιαστικό αρνητικό ρεκόρ

Όλα όσα πρέπει να ξέρεις 

Περίπου 1 στα 4 άτομα που μολύνθηκαν με κορωνοϊό παρουσιάζουν Long Covid σύνδρομο, σύμφωνα νέα μελέτη από το Πανεπιστήμιο της Νότιας Καλιφόρνιας, η οποία προσδιορίζει και τους προγνωστικούς παράγοντες για το ποιος είναι πιο πιθανό να αναπτύξει τα -μερικές φορές- εξουθενωτικά συμπτώματα που μπορεί να διαρκέσουν για μήνες.

Πλέον υπολογίζεται πως περισσότερα από 36 εκατομμύρια άτομα στην Ευρώπη πάσχουν από Long Covid.

Σε συνέντευξη Τύπου στην Κοπεγχάγη, ο δρ Χανς Κλούγκε δήλωσε ότι η Long Covid παραμένει «μια περίπλοκη πάθηση για την οποία γνωρίζουμε ακόμα ελάχιστα».

Τα συμπτώματα

Αν και οι περισσότεροι άνθρωποι που προσβάλλονται από κορωνοϊό αναρρώνουν πλήρως μέσα σε λίγες ημέρες ή (για όσους νόσησαν κάπως πιο βαριά) λίγες εβδομάδες, ένα σημαντικό ποσοστό συνεχίζει να αναφέρει τρία συμπτώματα, τα οποία «μαρτυρούν» πολλά και δείχνουν πως υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο να μην έχει «ξεμπερδέψει» οριστικά και αμετάκλητα με τον ιό ο ασθενής.

Ποια είναι αυτά;

Πρόκειται για τα εξής:

  1. Κόπωση
  2. Δύσπνοια
  3. Δυσκολίες στη συγκέντρωση και τη μνήμη

Λόγω της ποικιλίας των συμπτωμάτων και της άγνωστης αιτιολογίας, η διεθνής ιατρική κοινότητα δεν έχει καταλήξει σε κοινά αποδεκτό ορισμό της Long Covid και ειδικές θεραπείες- τουλάχιστον για την ώρα- δεν υπάρχουν.

 

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.