Αλλαγή στάσης: Ουρά στη Θεσσαλονίκη για το εμβόλιο που έβγαλε «προσφορά» η 4η ΥΠΕ

Αλλαγή στάσης: Ουρά στη Θεσσαλονίκη για το εμβόλιο που έβγαλε «προσφορά» η 4η ΥΠΕ

Η Black Friday δημιούργησε ουρές για έναν εμβολιασμό.

Τεράστιες ουρές δημιουργήθηκαν από εκατοντάδες πολίτες της Θεσσαλονίκης στην πλατεία Αριστοτέλους για να κάνουν δωρεάν το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού, μια προσφορά της 4ης ΥΠΕ, σε συνεργασία με τον Δήμο Θεσσαλονίκης, για τη Black Friday.

Οι δύο Κινητές Μονάδες ξεκίνησαν από τις 11 το πρωί και συνέχισαν τους εμβολιασμούς τους έως τις 7 το απόγευμα. Το εμβόλιο που χορηγήθηκε ήταν της Pfizer, με πολίτες να το επιλέγουν ως πρώτη δόση, ως δεύτερη ή και ακόμα ως την τρίτη αναμνηστική δόση, αποφεύγοντας έτσι το ραντεβού.

Πάνω από 300 άτομα είχαν εμβολιαστεί από τις δύο κινητές μονάδες μέσα σε μία μόλις ώρα. Οι μόνοι που δεν μπόρεσαν να εμβολιαστούν είναι όσοι είχαν εμβολιαστεί σε διάστημα μικρότερο των 6 μηνών και αυτοί που δεν είχαν ακυρώσει το ραντεβού τους για την τρίτη δόση.

Αλλαγή στάσης: Ουρά στη Θεσσαλονίκη για το εμβόλιο που έβγαλε «προσφορά» η 4η ΥΠΕ

«Η ανταπόκριση των πολιτών ξεπέρασε τις προσδοκίες μας. Υπάρχει επαρκής αριθμός εμβολίων και θα φτάσουν για όλους», ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο διοικητής της 4ης ΥΠΕ Δημήτρης Τσαλικάκης, ο οποίος ενημέρωσε ότι οι πολίτες παίρνουν μόνο ένα «χαρτάκι» όταν προσέλθουν, χωρίς ραντεβού, για τον δωρεάν εμβολιασμό τους.

«Έχουμε μοιράσει περισσότερα από 300 “χαρτάκια” και είναι ακόμη πάρα πολύ νωρίς, είναι μία ώρα που άρχισαν οι εμβολιασμοί. Οι πολίτες, όμως, είχαν έρθει από τις 9 το πρωί για να κάνουν πρώτη ή τρίτη δόση κι αυτό μας χαροποιεί ιδιαίτερα. Κυρίως είναι ενήλικες, μέχρι στιγμής δεν είδαμε παιδάκια. Στις δύο Κινητές Μονάδες έχουμε κατεβάσει εννέα εμβολιαστικές γραμμές, δηλαδή οι πολίτες εξυπηρετούνται σε εννέα σημεία από τους γιατρούς μας, τους νοσηλευτές μας, τους ανθρώπους από τα Κέντρα Υγείας της Θεσσαλονίκης. Οι γιατροί δεν είναι εδώ μόνο για τον εμβολιασμό, αλλά δίνουν πληροφορίες και απαντούν σε ερωτήσεις πολιτών για οτιδήποτε τους απασχολεί σχετικά με τον εμβόλιο», συμπλήρωσε ο κ. Τσαλικάκης.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.