Μετά το σοκ των 594 διασωληνωμένων: Αυτά τα μέτρα έρχονται όταν σπάσει το φράγμα των 600

Η επιτυχημένη επέμβαση που έδωσε νέες ελπίδες για τον κορωνοϊό

Σφίγγει ο κλοιός γύρω από τους ανεμβολίαστους.

Το ενδεχόμενο γενικού lockdown απέκλεισε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, παρά το τέταρτο κύμα που σαρώνει όλη την Ευρώπη και πιέζει αφάνταστα και το σύστημα υγείας στην Ελλάδα.

«Η επιθυμία της κυβέρνησης είναι να μην φτάσουμε σε έναν πλήρη περιορισμό των ανεμβολίαστων στις κοινωνικές και οικονομικές δραστηριότητες. Θα επιμείνουμε σε αυτή την κατεύθυνση, οποιαδήποτε όμως μέτρα χρειαστούν δεν θα είναι τιμωρητικά για τα ¾ του πληθυσμού που είχε επιλέξει να εμβολιαστεί και δεν πιέζουν το ΕΣΥ» τόνισε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, δηλώνοντας παράλληλα ότι «θα είναι μέτρα που θα περιορίζουν την κινητικότητα των ανεμβολίαστων».

Με 6.000 κρούσματα την Παρασκευή και με τον αριθμό των διασωληνωμένων να φτάνει τους 594, ενώ 24 ώρες πριν ήταν 575, ο κλοιός φαίνεται ότι σφίγγει όλο και περισσότερο γύρω από τους ανεμβολίαστους.

O περιορισμός στους χώρους που θα επιτρέπεται να κινούνται οι ανεμβολίαστοι είναι ένα από τα πρώτα νέα μέτρα που τίθενται σε εφαρμογή. Πλέον οι ανεμβολίαστοι αποκλείονται από σινεμά, θέατρα, συναυλίες σε κλειστούς χώρους, γυμναστήρια, μουσεία και γήπεδα ενώ ισχύει ήδη ο αποκλεισμός τους από την εστίαση.

Ακόμα όμως και στις εκκλησίες οι ανεμβολίαστοι για να εισέρχονται θα πρέπει να επιδεικνύουν  rapid test. Πλέον θα μπορούν να εισέρχονται μόνο σε καταστήματα τροφίμων όπως σούπερ μάρκετ, κρεοπωλεία, ιχθυοπωλεία, φούρνοι, λαϊκές, ζαχαροπλαστεία, φαρμακεία και Μέσα Μαζικής Μεταφοράς μόνο για αστικές μετακινήσεις.

Παράλληλα από τη Δευτέρα 22 Νοεμβρίου, ξεκινάει η επέκταση του κυλιόμενου ωραρίου σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα και στους χώρους εργασίας το ωράριο θα ξεκινά από τις 07:00 έως τις 09:30.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.