Βρέθηκε η «ασθενής μηδέν»: Αυτή είναι η γυναίκα που έσπειρε τον κορωνοϊό σε όλο τον κόσμο

Μάθε τα κρούσματα της περιοχής σου: Η νέα υπηρεσία ενημέρωσης για τον κορωνοϊό

Eσφαλμένες οι έως τώρα εικασίες για τον πρώτο ασθενή του covid-19.

Σύμφωνα με αμερικανική έρευνα που δημοσιεύθηκε στην επιστημονική επιθεώρηση Science, εσφαλμένη ήταν η μέχρι σήμερα αντίληψη ότι ο πρώτος ασθενής που νόσησε από τον SARS-CοV-2 ήταν ένας 41χρονος λογιστής στην Κίνα, ο οποίος φερόταν να έχει νοσήσει στις 8 Δεκεμβρίου του 2019, λόγω ενώ στην πραγματικότητα τα συμπτώματά του ξεκίνησαν στις 16 Δεκεμβρίου.

Το λάθος στις εκτιμήσεις προκλήθηκε λόγω ενός οδοντιατρικού προβλήματος που αντιμετώπισε ο ο λογιστής, με την έκθεση να παρουσιάζει πια ως «ασθενή μηδέν» μία πωλήτρια που εργαζόταν στην αγορά της Ουχάν στην Κίνα, από την οποία αγορά ξεκίνησαν πολλά από τα πρώτα κρούσματα του ιού.

«Τα συμπτώματά του εμφανίστηκαν έπειτα από πολλά κρούσματα σε εργαζόμενους στην αγορά Χουανάν, γεγονός που καθιστά μια πωλήτρια, που εργαζόταν σε ψαράδικο στην αγορά, το πρώτο γνωστό κρούσμα, με τα συμπτώματα να εμφανίζονται σε αυτή στις 11 Δεκεμβρίου», δήλωσε ο Μάικλ Γουόρομπι επικεφαλής του τμήματος Εξελικτικής Βιολογίας στο πανεπιστήμιο της Αριζόνα, καταρρίπτοντας μία παλαιότερη έκθεση του ΠΟΥ για τον «ασθενή μηδέν».

Σύμφωνα με τον ίδιο η προέλευση του ιού, συνδέεται με όσα στέρεα στοιχεία υπάρχουν ως τώρα, με την αγορά ζωντανών ζώων στη δυτική πλευρά της αγοράς, στην οποία υπήρχαν σε κλουβιά σκύλοι ρακούν της Ανατολικής Ασίας. Ο ίδιος και η ομάδα του με τη νέα έκθεση καταρρίπτουν το άρθρο στο επιστημονικό περιοδικό Science, τον περασμένο Μάιο, στο οποίο ζητούσαν να εξεταστεί σοβαρά το ενδεχόμενο ο ιός να διέρρευσε από εργαστήριο στην Ουχάν.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.