Μητσοτάκης VS Τσίπρας: Σας έπεισε ο Κυριάκος;

Ώρα ανακοινώσεων: Μεγάλη ανατροπή στα μέτρα απ’ τον Κυριάκο…

Γιατί δεν έχει νόημα να γίνουν δύο debate;

Λευκός καπνός» βγήκε από τη συνεδρίαση της Διακομματικής Επιτροπής αφού αποφασίστηκε η διεξαγωγή debate ενόψει των εκλογών της 25ης Ιουνίου.


Η «τηλεμαχία» θα γίνει ανάμεσα στους πέντε πολιτικούς αρχηγούς στις 15 Ιουνίου 2023 και θα μεταδοθεί από την ΕΡΤ.

Η συζήτηση αναμένεται να γίνει με έξι θεματικές συν μία ελεύθερη ερώτηση προς του πολιτικούς αρχηγού, οι οποίοι θα κάνουν επίσης και μία καταληκτική τοποθέτηση.

Πηγές της Κουμουνδούρου σημείωναν πως ο ΣΥΡΙΖΑ πρότεινε τη διεξαγωγή δύο debate. Ένα μεταξύ των πέντε πολιτικών αρχηγών, όπως ζητούν και τα άλλα κόμματα, και ένα debate μεταξύ των δύο πολιτικών αρχηγών των δύο πρώτων κομμάτων, όπως είχε δεσμευθεί δημόσια ότι θα γίνει και ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης πριν τις εκλογές της 21ης Μαΐου.

Γιατί δεν έχει νόημα να γίνουν δύο debate;

«Είναι περιφρόνηση για τα υπόλοιπα κόμματα να συζητάμε για debate μεταξύ των δύο πρώτων. Το εκλογικό αποτέλεσμα το ακύρωσε. Θα κάνουμε με τη συμμετοχή όλων. Το πείραμα του προηγούμενου debate ήταν επιτυχημένο», ανέφερε ο πρόεδρος της ΝΔ μιλώντας στην ΕΡΤ.

«Είμαστε εδώ για να απαντάμε σε ερωτήσεις. Οι ερωτήσεις πρέπει να είναι δύσκολες και σκληρές, νομίζω ότι έγιναν δύσκολες ερωτήσεις στο προηγούμενο debate και πιστεύω ότι και οι πολίτες που το παρακολούθησαν κάποια συμπεράσματα θα έβγαλαν», σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ουσιαστικά, ο κ. Μητσοτάκης αναφέρει πως το αποτέλεσμα των 20 μονάδων διαφορά «έδειξε» πως δεν έχει νόημα να γίνει debate μεταξύ των δύο πρώτων.

Πρακτικά, από το 2019 ο πρόεδρος της ΝΔ αποφεύγει από το 2019 να βρεθεί σε τετ α τετ «μάχη» με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ γιατί ξέρει πως εκεί είναι πιο «ευάλωτος».

Το θέμα είναι αν οι ισχυρισμοί του Κυριάκου Μητσοτάκη για την άρνηση ενός debate πείθουν ή όχι…

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.