3 χρόνια μετά, το παραδέχτηκαν: Αυτή είναι η μεγάλη αλήθεια για την πανδημία του κορωνοϊού

Το εγκληματικό λάθος στην κηδεία: Πώς ξαναφούντωσε η πανδημία στη Νέα Σμύρνη

Διέρρευσε σκοπίμως;

Πέρασαν τρία χρόνια από το πρώτο κρούσμα του κορωνοϊού και μέχρι στιγμής δεν έχει ξεκαθαριστεί από πού ξεκίνησε.

Ο πρώην διευθυντής του Κέντρου Ελέγχου και Προστασίας Νοσημάτων (CDC) της Κίνας προχώρησε σε μία αποκάλυψη που θα συζητηθεί…

Ο George Gao, ένας διεθνώς αναγνωρισμένος ιολόγος, δήλωσε ότι η θεωρία της διαρροής στο εργαστήριο για την προέλευση του Covid-19 δεν πρέπει να αποκλειστεί.

Ο George Gao υπηρέτησε ως επικεφαλής του CDC μέχρι τον Ιούλιο του 2022, γεγονός που τον τοποθετεί στην πρώτη γραμμή των ερευνών της Κίνας σχετικά με την προέλευση του Covid.

«Μην αποκλείετε τίποτα»

Ο ιός εντοπίστηκε για πρώτη φορά στη Γουχάν, μια πόλη στην κεντρική Κίνα, τον Δεκέμβριο του 2019. Πολυάριθμες μελέτες έχουν υποδείξει ότι το Covid πιθανότατα προέκυψε από μια αγορά στη Γουχάν, όπου πωλούνταν ζωντανά ζώα.

Ωστόσο, η πόλη φιλοξενεί επίσης το Ινστιτούτο Ιολογίας Γουχάν, μια ερευνητική εγκατάσταση που μελετά τους κορονοϊούς. Αυτό οδήγησε στη θεωρία ότι ο ιός μπορεί να διέρρευσε από κάποιο εργαστήριο. Η θεωρία, που αρχικά απορρίφθηκε από ειδικούς της δημόσιας υγείας, προωθήθηκε από τον Ντόναλντ Τραμπ όταν ήταν πρόεδρος των ΗΠΑ. Η Κίνα την έχει αρνηθεί σθεναρά.

Μιλώντας στο BBC, ο George Gao δήλωσε: «Μπορείς πάντα να υποπτεύεσαι οτιδήποτε. Έτσι είναι η επιστήμη. Μην αποκλείετε τίποτα».

Ο George Gao είναι τώρα αντιπρόεδρος του Εθνικού Ιδρύματος Φυσικών Επιστημών της Κίνας, ενός κυβερνητικού φορέα.

Η έρευνα για την προέλευση του κορονοϊού έχει απογοητεύσει τους ειδικούς από την έλλειψη συνεργασίας της κινεζικής κυβέρνησης με τις διεθνείς προσπάθειες διερεύνησης στοιχείων και την πολιτικοποίηση του θέματος.

Στη Δύση, τα ερωτήματα σχετικά με μια πιθανή διαρροή από το εργαστήριο συνδέθηκαν με την ιδέα ότι ο ιός απελευθερώθηκε σκόπιμα και κακόβουλα στον κόσμο, γεγονός που τροφοδότησε θεωρίες συνωμοσίας.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.