Δεν… καταλαβαίνει από δημοσκοπήσεις: Ο ξεκάθαρος λόγος για τον οποίο είναι τόσο αισιόδοξος ο Τσίπρας

Δεν... καταλαβαίνει από δημοσκοπήσεις: Ο ξεκάθαρος λόγος για τον οποίο είναι τόσο αισιόδοξος ο Τσίπρας

Ο πρώην πρωθυπουργός έχει τους λόγους του.

Εκλογές 2023 ώρα μηδέν: ο ελληνικός λαός προσέρχεται αύριο Κυριακή στις κάλπες, προκειμένου να δούμε αν πιο κόμμα θα κερδίσει (μεγάλο φαβορί η ΝΔ), τι ποσοστό θα πάρουν οι «μεγάλοι», αν θα υπάρξει κάποια απροσδόκητη συνεργασία που θα βγάλει κυβέρνηση ή αν, το λογικότερο όλων, θα πάμε σε δεύτερες εκλογές.

Οι δημοσκοπήσεις των τελευταίων πολλών εβδομάδων– περίπου έναν μήνα μετά το αδιανόητο δυστύχημα στα Τέμπη, που οδήγησε στην παραίτηση του Κώστα Αχ. Καραμανλή, που, ειρήσθω εν παρόδω, είναι ξανά υποψήφιος- δείχνουν πως το κυβερνών κόμμα βρίσκεται μπροστά 6 με 7 μονάδες και πως φλερτάρει με την αυτοδυναμία (στις δεύτερες, εννοείται, εκλογές).

Το θέμα Κατρούγκαλου (ένα μυθικών διαστάσεων αυτογκόλ για τον ΣΥΡΙΖΑ…) φαίνεται να τόνωσε αυτή την πεποίθηση στο μπλε στρατόπεδο, όμως ο Αλέξης Τσίπας παραμένει, σύμφωνα με τα όσα διαρρέει η Κουμουνδούρου, εξαιρετικά αισιόδοξος.

Ο λόγος;

Η τεράστια- τηρουμένων των αναλογιών και της όλης… υποτονικής προεκλογικής κατάστασης- συγκέντρωση στο κέντρο της Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Το ηθικό του πρώην πρωθυπουργού τονώθηκε σημαντικά, σε σημείο που να πιστεύει στη μεγάλη ανατροπή κατά τη δεύτερη προσφυγή στις κάλπες.

Η αλήθεια είναι- κι αυτό το γνωρίζουν άπαντες, ασχέτως του τι λέγεται- πως διαφορά 7.5% δεν υφίσταται, μα είναι σημαντικά μικρότερη. Ξεκάθαρο επίσης είναι πως η ΝΔ θα κόψει πρώτη το νήμα και ψάχνει είτε την συνεργασία που θα την οδηγήσει εκ νέου στη διακυβέρνηση της χώρας είτε την ακραία πόλωση που θα της δώσει αυτοδυναμία το καλοκαίρι.

Μπορεί ο Τσίπρας ν’ «απαντήσει»; Η απάντηση σε λίγες ώρες από τώρα…

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.