Η δημοσκόπηση την ώρα της κρίσης: Το 26%-20%-26% που «βγάζει» κυβέρνηση

Η δημοσκόπηση την ώρα της κρίσης: Το 26%-20%-26% που «βγάζει» κυβέρνηση

Τα νέα δεδομένα

Στο φως της δημοσιότητας είδε το δεύτερο μέρος της δημοσκόπησης της Alco που διενεργήθηκε για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού Alpha.

Στο εν λόγω τμήμα της δημοσκόπησης καταγράφεται το κόμμα στο οποίο θα στραφούν οι κεντρώοι ψηφοφόροι, ενώ στο πρώτο μέρος καταγραφόταν η διαφορά της Νέας Δημοκρατίας από τον ΣΥΡΙΖΑ που βρίσκεται στις 6,7 μονάδες.

Όπως προκύπτει από την έρευνα, 26% συγκεντρώνουν η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, ενώ ένα 20% πηγαίνει και στον ΣΥΡΙΖΑ. Παράλληλα, το 19% μοιράζεται σε άλλα κόμματα, ενώ το 9% εξ αυτών εμφανίζονται αναποφάσιστοι.

  • ΝΔ: 26%
  • ΣΥΡΙΖΑ: 20%
  • ΠΑΣΟΚ: 26%
  • Άλλο: 19%
  • Αναποφάσιστοι: 9%

Η δημοσκόπηση την ώρα της κρίσης: Το 26%-20%-26% που «βγάζει» κυβέρνηση

Οι κεντρώοι ψηφοφόροι μετακινούνται σε μικρότερο ποσοστό στον ΣΥΡΙΖΑ απ’ ότι στη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ. Το παρελθόν έχει δείξει πως όποιο κόμμα παίρνει τους κεντρώους κερδίζει και τις εκλογές και από την έρευνα της ALCO προκύπτει πως η ΝΔ έχει προβάδισμα, ιδίως αν συνεργαστεί με το ΠΑΣΟΚ…

Την ίδια ώρα, το 72% των συμμετεχόντων στη δημοσκόπηση εμφανίζεται σίγουρο για το τι θα ψηφίσει στις επικείμενες εκλογές (43% πολύ σίγουροι, 29% αρκετά σίγουροι), ενώ λίγο σίγουροι είναι το 13% και καθόλου σίγουροι το 12%. Ένα 3% είπε ΔΞ/ΔΑ.

alco

Στο ερώτημα σε ποιον θα ήθελαν οι πολίτες να δώσουν δεύτερη ευκαιρία, το 37% λέει στον Κυριάκο Μητσοτάκη, το 28% στον Αλέξη Τσίπρα, σε «κανέναν» λέει το 29%. ΔΞ/ΔΑ είπε το 6%.

alco
Τέλος, αναφορικά με το εάν το σύστημα της απλής αναλογικής θα αποτελέσει για τους ψηφοφόρους μια ευκαιρία για διαμαρτυρία, το 66% απαντά «όχι», το 23% «ναι», ενώ το 11% απαντά ΔΞ/ΔΑ.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.