Όταν οι άλλοι έβλεπαν 10.000 κρούσματα: Η αντιδημοφιλής πρόβλεψη του καθηγητή Γουργουλιάνη που επιβεβαιώθηκε 1000%

Όταν οι άλλοι έβλεπαν 10.000 κρούσματα: Η αντιδημοφιλής πρόβλεψη του καθηγητή Γουργουλιάνη που επιβεβαιώθηκε 1000%

Η ανάρτηση που δείχνει πόσο μέσα είχε πέσει ο καθηγητής.

Ο Διευθυντής της Πνευμονολογικής Κλινικής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας, Καθηγητής κ. Κωνσταντίνος Γουργουλιάνης, πριν από τρεις εβδομάδες, σε ένα κλίμα προβλέψεων τρόμου για πάρα πολλές χιλιάδες κρούσματα, είχε αναρτήσει μία ανάλυσή του για την πορεία της πανδημίας στο προσωπικό του προφίλ στο Facebook.

Μεταξύ άλλων, παρουσίασε με στοιχεία την προστασία των υπερηλίκων μετά των εμβολιασμό τους, την ήπια νόσο των παιδιών αλλά και το ανησυχητικό στατιστικό των θανάτων φέτος, σε ανεμβολίαστους κάτω των 64 ετών.

Αναλυτικά η ανάρτηση του καθηγητή ανέφερε:

«Παρακολουθείστε την πορεία της πανδημίας στην Ευρώπη(μπλε ανοικτό χρώμα) το 2021, σε σχέση με το 2020 (μπλε σκούρο ) και 2019 (γκρι χρώμα), με δείκτη τους περισσότερους του αναμενομένου θανάτους. Στον οριζόντιο άξονα είναι οι εβδομάδες κάθε έτους. Τους τελευταίους μήνες του 2021 πάμε πολύ καλύτερα στις ηλικίες 0-14 ετών και στις ηλικίες πάνω των 65 ετών σε σχέση με τους αντίστοιχους μηνες του 2020. Αντίθετα έχουμε περισσότερους θανάτους φέτος, ακόμα και από πέρυσι στις ηλικίες 15-64 ετών. Εύκολα βγαίνουν τα εξής συμπεράσματα
. Τα εμβόλια προστάτευσαν αποτελεσματικά τους ανθρώπους ηλικίας 65 ετών και πάνω
. Τα παιδιά ακόμα και την περίοδο που δεν υπήρχαν εμβόλια, παρουσίαζαν ήπια νόσο
.Η πανδημία τους τελευταίους μήνες αφορά τους ανεμβολίαστους νέους ενήλικες και μεσήλικες».