Επίσημο: Αυτά είναι τα νέα μέτρα για εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους που ανακοινώνει αύριο ο Πλεύρης

Επίσημο: Αυτά είναι τα νέα μέτρα για εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους που ανακοινώνει αύριο ο Πλεύρης

Περισσότερη ελευθερία θα απολαμβάνουν πλέον οι πλήρως εμβολιασμένοι.

Την καθημερινότητά τους θα ξεκινήσουν να απολαμβάνουν σταδιακά σε λίγα 24ωρα οι πλήρως εμβολιασμένοι πολίτες. Η κυβέρνηση αναμένεται να ανακοινώσει αύριο Τετάρτη μέτρα περαιτέρω «ελευθερίας».

Αντιθέτως οι ανεμβολίαστοι αναμένεται να αντιμετωπίσουν πολλά ζητήματα, με την καθημερινότητά τους να γίνεται ακόμα πιο δύσκολη.

Σύμφωνα λοιπόν με τα σενάρια που βρίσκονται στο τραπέζι, οι εμβολιασμένοι δεν θα υπόκεινται σε κανέναν περιορισμό στις «κόκκινες» περιοχές όπου έχει ανακοινωθεί μίνι lockdown. Συγκεκριμένα, δεν θα αφορά τους εμβολιασμένους ούτε το ωράριο κυκλοφορίας, με την απαγόρευση στη 01:00, ούτε για τη μουσική, αλλά ούτε και τον χορό. Μουσική και χορός θα προβλέπεται για τους εμβολιασμένους σε όλες τις περιοχές σε όλα τα καταστήματα εστίασης.

Στο εν λόγω θέμα αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, και ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας, Μάριος Θεμιστοκλέους, κατά τη διάρκεια της σημερινής ενημέρωσης. Συγκεκριμένα, ο κ. Θεμιστοκλέους τόνισε ότι δεν πρόκειται για τιμωρία ή περισσότερη ελευθερία.

«Είναι θέμα επιστημονικών δεδομένων το βλέπετε και στις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες μπορούν να αποκτούν δικαιώματα φυσιολογικής κανονικής οικονομικής και κοινωνικής ζωής και συνεχώς θα οδηγούμαστε προς αυτή την κατεύθυνση. Όποιος έχει εμβολιαστεί θα απολαμβάνει αυτά που είχαμε πριν. Όποιος εμβολιάζεται φτάνει πιο κοντά σε μια φυσιολογική ζωή» είπε χαρακτηριστικά.