Ελλάδα 2023: Μια συνεχιζόμενη ντροπή (Vid)

Ελλάδα 2023: Μια συνεχιζόμενη ντροπή (Vid)

Καμιά φορά στερεύουν τα λόγια...

Το ότι η χώρα μας τα τελευταία χρόνια δε διάγει και τις πιο λαμπερές στιγμές της σε κοινωνικό επίπεδο αποτελεί κοινό μυστικό, όσο κι αν υπάρχει μια σημαντική μερίδα που προσπαθεί να πείσει τους πάντες περί του αντιθέτου.

Ωστόσο, τα όσα αποκρουστικά συμβαίνουν- και, δυστυχώς, αρκετά συστηματικά- δεν αφήνουν κανένα περιθώριο αμφιβολίας, όσο… ευκολόπιστος κι αν είναι κανείς.

Ακόμα ένα δείγμα κοινωνικού ξεπεσμού αποτελεί ο τρομακτικός ξυλοδαρμός ενός 15χρονου αγοριού έξω ακριβώς από το σχολείο του, με τις εικόνες να προκαλούν πραγματικά ένα πρωτοφανές σφίξιμο στο στομάχι.

Ο ανήλικος δέχεται αλλεπάλληλες κλοτσιές και μπουνιές στο σώμα και το κεφάλι του. Ένας τον χτυπά και ακόμη τρεις τον έχουν περικυκλώσει για να μην ξεφύγει. Την ώρα, μάλιστα, που ο 15χρονος δέχεται τα χτυπήματα, ένας άλλος προσπαθεί να του αρπάξει τη τσάντα.

Το παιδί έχει πέσει κάτω και δεν αντιδρά. Δεν ανταποδίδει τα χτυπήματα, παρά μονάχα περιμένει να σταματήσουν τα υπόλοιπα παιδιά να βιαιοπραγούν εις βάρος του.

«Έξω από το σχολείο την ώρα που σχολούσε ήταν 4 παιδιά τα οποία τον πλεύρισαν και του ζήτησαν να πάει μαζί τους. Τοον έπιασαν από τον σάκο και τον έσυραν σε απόμερο σημείο» ανέφερε χαρακτηριστικά η μητέρα του θύματος.

Τα περιστατικά ακραίου μπούλινγκ αυξάνονται με τρομακτικούς ρυθμούς στη χώρα μας και αυτός είναι ένας σοβαρότατος λόγος για σοβαρή περισυλλογή και λήψη άμεσων μέτρων προκειμένου να μη δούμε ποτέ ξανά, ει δυνατόν, τέτοιες αδιανόητες εικόνες…

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.