Ελλάδα, πόσο πιο κάτω πια;

Άλογο βγήκε βόλτα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης!

Θλίψη από τα περιστατικά κακοποίησης...

Σκύλοι, γάτες, γαϊδουράκια, άλογα, μέχρι και χελώνες κακοποιούν ασυνείδητοι και σαδιστές που βγάζουν τα άγρια ένστικτά τους απέναντι στους ανυπεράσπιστους.

Κλωτσώντας, πυροβολώντας, φτάνοντας στο σημείο να σέρνουν με αυτοκίνητα… Παρά τις αυστηρότερες κυρώσεις που προβλέπει ο ποινικός κώδικας, τα περιστατικά κακοποίησης δεν έχουν τέλος.

Βασανισμοί, κακομεταχειρίσεις και θανατώσεις των ζώων τόσο από ενήλικους, όσο και από ανήλικους. Συμπεριφορές που προκαλούν αποτροπιασμό και προβληματίζουν μεγάλο μέρος της κοινωνίας.

Παρά την αυστηροποίηση της νομοθεσίας, τα περιστατικά συνεχίζονται και αμαυρώνουν την εικόνα της χώρας σκορπώντας θλίψη στους ζωόφιλους…

Τελευταίο περιστατικό βίας σημειώθηκε στην Κρήτη όπου ένας άνδρας πυροβόλησε τον σκύλο δύο μικρών παιδιών και μάλιστα μπροστά τους.

Το περιστατικό σημειώθηκε στο Ρέθυμνο και ενώ τα δύο παιδιά έπαιζαν με το μεγαλόσωμο κουτάβι στην αυλή του σπιτιού τους.

Όπως αναφέρει σε ανάρτησή της η «Ζωόφιλη Δράση», άνδρας που εργάζεται σε εταιρεία δίπλα στο σπίτι της οικογένειας, πυροβόλησε στο κεφάλι τον σκύλο, ακριβώς έξω από τον μαντρότοιχο της αυλής του σπιτιού, δίπλα στα παιδιά τα οποία έντρομα άρχισαν να φωνάζουν.

Χάρη στην άμεση κινητοποίηση της οικογένειας, ο σκύλος, που δέχτηκε τριάντα σκάγια στο κεφάλι, θα επιζήσει, ενώ σε βάρος του άνδρα που πυροβόλησε το άτυχο ζώο υπεβλήθη μήνυση.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.