Οι δημοσκοπήσεις τον… αφύπνισαν: Έτοιμος για «απάντηση» ο Κυριάκος

Διάγγελμα Μητσοτάκη: Τα 3 νέα μέτρα που θα ανακοινώσει ο πρωθυπουργός για το Πάσχα

Το αποφάσισε ο πρωθυπουργός...

Το σιδηροδρομικό δυστύχημα με 57 νεκρούς στα Τέμπη έχει φέρει την κυβέρνηση σε δύσκολη θέση την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας… Τουλάχιστον αυτό προκύπτει από τις δημοσκοπήσεις που το κυβερνών κόμμα που προηγούνταν 10 μονάδες… καταβαραθρώθηκε.

Την τελευταία εβδομάδα στα κεντρικά δελτία ειδήσεων προβλήθηκαν τα αποτελέσματα δημοσκοπήσεων από τις μεγαλύτερες εταιρείες και στις περισσότερες η ΝΔ χάνει μονάδες, φτάνοντας σε περιπτώσεις «μία ανάσα» από τον ΣΥΡΙΖΑ, με διαφορά στα όρια του στατιστικού λάθους.


Το δυστύχημα μοιάζει σαν τη σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι και προκάλεσε λαϊκή οργή, με χιλιάδες να βγαίνουν στους δρόμους προκειμένου να διαμαρτυρηθούν με αφορμή τα όσα συνέβησαν το βράδυ της 28ης Φεβρουαρίου, όταν 57 άνθρωποι, στην πλειοψηφία τους έως 30 ετών, σκοτώθηκαν κατά τη σύγκρουση του Intercity 62 με την εμπορική αμαξοστοιχία.


Πριν το δυστύχημα είχαμε μπει άτυπα σε προεκλογική περίοδο αφού θεωρούνταν «κλειδωμένη» η 9η Απριλίου ως η ημερομηνία διεξαγωγής των πρώτων εκλογών. Ωστόσο ο σχεδιασμός άλλαξε και πλέον εξετάζεται οι πρώτες εκλογές να γίνουν την 21η Μαίου.


Τα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων έχουν προκαλέσει προβληματισμό, αφού και σε κανάλια που είναι φίλα προσκείμενα στην κυβέρνηση, η ΝΔ χάνει σίγουρα 3% με 4%.  Τι σημαίνει αυτό πρακτικά;

Πλέον έχει απομακρυνθεί το σενάριο μίας αυτοδύναμης κυβέρνησης της ΝΔ ακόμα και στις δεύτερες εκλογές. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει συνειδητοποιήσει πως πλέον υπάρχει ανάγκη για κυβέρνηση συνεργασίας της ΝΔ με ένα άλλο κόμμα για να υπάρξει κυβέρνηση. Παρά το γεγονός πως με το ΠΑΣΟΚ τα πράγματα φαντάζουν δύσκολα λόγω του σκανδάλου παρακολουθήσεων δε θα πρέπει ν’ αποκλειστεί πιθανή αλλαγή σκηνικού και συνεργασίας. Στο μεταξύ, δεν θεωρείται σενάριο επιστημονικής φαντασίας και η συνεργασία με την Ελληνική Λύση για τον σχηματισμό κυβέρνησης, μετά τα δεδομένα που έχουν προκύψει.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.