Το ίδιο λάθος, την ίδια μέρα: Κι όμως, ο σταθμάρχης των Τεμπών το είχε ξανακάνει…

Το ίδιο λάθος, την ίδια μέρα: Κι όμως, ο σταθμάρχης των Τεμπών το είχε ξανακάνει...

Με άλλη αμαξοστοιχία, την ίδια μάλιστα μέρα.

Από το βράδυ της Τρίτης και τα ξημερώματα της Τετάρτης η χώρα μας βιώνει μία από τις πιο μαύρες περιόδους της ιστορίας της, καθώς το απεχθές δυστύχημα στα Τέμπη σήμανε το τέλος της ζωής για πάρα πολλούς συμπολίτες μας, βυθίζοντας στο πένθος τους δικούς τους ανθρώπους μα και σύσσωμη την Ελλάδα που θρηνεί.

Οι έρευνες για το τι ακριβώς συνέβη και το πώς φτάσαμε σ’ αυτή την ανείπωτη τραγωδία ξεκίνησαν σχεδόν αυτοστιγμεί, με τον σταθμάρχη να είναι αυτός που έκανε το μοιραίο λάθος- κάτι που, να σημειωθεί, δε διαγράφει μονομιάς της κολοσσιαίες ευθύνες της πολιτείας, που προσπαθεί (παντελώς άκομψα, μάλιστα) να τις μετακυλίσει σε ένα και μόνο πρόσωπο.

Το γεγονός, ωστόσο, πως ο σταθμάρχης δεν είχε την απαιτούμενη εμπειρία φαίνεται και από το γεγονός πως το λάθος που έκανε στα Τέμπη δεν ήταν το μοναδικό του εκείνο το βράδυ. Σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε ο ΣΚΑΪ,  λίγες ώρες πριν σύγκρουση των δύο αμαξοστοιχιών φέρεται να κατηύθυνε ένα τοπικό τρένο -τον προαστιακό της Λάρισας- σε λάθος ράγες.

Συγκεκριμένα, όταν ο προαστιακός γεμάτος με επιβάτες έφτασε στο σημείο Ψαλίδι – Παλιοφάρσαλο ο σταθμάρχης γύρισε το κλειδί με αποτέλεσμα το τρένο να πάει σε λάθος γραμμή.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, ο μηχανοδηγός του προαστιακού αντιλήφθηκε και επεσήμανε το λάθος, ενώ έκανε πίσω την αμαξοστοιχία, προκειμένου να επανέλθει στη σωστή γραμμή.

Δείτε παρακάτω το σχετικό ρεπορτάζ:

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.