Τραγωδία στα Τέμπη: Δυστυχώς, πέσαμε όλοι έξω…

Τέμπη: Τι συνέβη λεπτά πριν τη σύγκρουση - Η ατάκα «προφητεία» 

Θρήνος για όσους χάθηκαν άδικα

Βαρύ κι ασήκωτο είναι το κλίμα που επικρατεί σε ολόκληρη τη χώρα από το μοιραίο βράδυ της περασμένης Τρίτης.

Τις ιστορίες όσων κατάφεραν να επιβιώσουν από τη σύγκρουση των τρένων στα Τέμπη, διαδέχονται τραγικές ιστορίες και αποχαιρετιστήρια μηνύματα γονέων, συζύγων ή αδελφών για το τελευταίο ταξίδι του δικού τους ανθρώπου, όταν πλέον έχει ταυτοποιηθεί η σορός του.

Ένας 28χρονος άνδρας, ο μηχανοδηγός Νίκος Ναλμπάντης είναι μεταξύ των θυμάτων του πολύνεκρου σιδηροδρομικού δυστυχήματος στη Λάρισα. Ο άτυχος άνδρας που επέβαινε στην αμαξοστοιχία έχασε ακαριαία τη ζωή του. Την είδηση του θανάτου του έκανε γνωστή η σύντροφός του με μία συγκινητική ανάρτηση στα social media.


Από την άλλη, τον αγαπημένο τους φίλο από την Αμαλιάδα Γιώργο Κουτσούμπα, μηχανοδηγό της εμπορικής αμαξοστοιχίας 63503, έχουν αρχίσει να αποχαιρετούν μέσα από την σελίδα του στο Facebook φίλοι και συνάδελφοί του από την ΤΡΑΙΝΟΣΕ. Ο μηχανοδηγός ήταν πατέρας δυο κοριτσιών και εξαιτίας των επαγγελματικών του υποχρεώσεων τα τελευταία χρόνια ζούσε στη Θεσσαλονίκη.

Ο 20χρονος Αναστάσιος Κουτσόπουλος από την Καρδίτσα επιβιβάστηκε από την Καρδίτσα στο μοιραίο τρένο με προορισμό τη Θεσσαλονίκη. «Δεν έχουμε κάποιο νέο του, περιμένουμε να μάθουμε νέα του. Ξέρουμε ότι δεν ήταν σίγουρα στο πρώτο βαγόνι» είπε στον ΑΝΤ1 η σύντροφός του Μαριέττα Αλεξανδρή.

Ο 54χρονος Βαγγέλης Μπουρνάζης και ο 15χρονος γιος του είναι δύο από τα θύματα της τραγωδίας στα Τέμπη. Πρόκειται για τον πατέρα του νεαρού που ξέσπασε μπροστά στις κάμερες μετά την τραγωδία στη Λάρισα, λέγοντας: «Ο αδερφός μου ήταν 15 χρονών, το καταλαβαίνετε αυτό; Είχε όλη τη ζωή μπροστά του. Και κανείς δεν κάνει τίποτα για αυτό».


Νεκρή είναι η 23χρονη Ιφιγένεια Μίτσκα, η οποία βρισκόταν μεταξύ των ανθρώπων που αγνοούνται έπειτα από το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη. Όπως έκανε γνωστό ο διηγόρος της οικογένειας της χθες ταυτοποιήθηκε η σορός της μέσω ανάλυσης DNA. Υπενθυμίζεται ότι οι συγγενείς της 23χρονης την αναζητούσαν μέσω των social media. «Δυστυχώς, η άτυχη 23χρονη Ιφιγένεια είναι νεκρή καθότι ταυτοποιήθηκε η σορός της με τη μέθοδο του DNA. Καλόν παράδεισο να έχει», ανέφερε χαρακτηριστικά ο δικηγόρος της οικογένειάς της.

Ο 32χρονος Δημήτρης Μασσαλής είναι μεταξύ των θυμάτων του πολύνεκρου σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη. Πρόκειται για τον μηχανοδηγό της αμαξοστοιχίας Intercity 62 ο οποίος έχασε ακαριαία τη ζωη του. Ο 32χρονος αφήνει πίσω του τους γονείς του, τον αδερφό του καθώς και τη σύντροφό του Κατερίνα.

Πέσαμε όλοι έξω…

Παρά τα όσα κυκλοφόρησαν αρχικά και τις «προβλέψεις», δυστυχώς η πραγματικότητα είναι απείρως πιο τραγική όσον αφορά τον αριθμό των νεκρών. Αρχικά ήταν 30 οι νεκροί, μετά έγιναν 40… Οι 40 έφτασαν τους 50 και τώρα βλέπουμε ότι θα περάσουν τους πάνω 60 ενώ υπάρχουν ακόμα αγνοούμενοι. Υπάρχουν τεράστιοι φόβοι πως ο τελικός αριθμός θα είναι τριψήφιος.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.