Βιάγκρα τέλος…

Βιάγκρα τέλος…

Σταματά η πώλησή τους

Η φαρμακευτική εταιρεία Viatris ανακοίνωσε ότι σταματάει τις πωλήσεις (του σκευάσματος για τη θεραπεία της στυτικής δυσλειτουργίας) σε συγκεκριμένη χώρα!

Συγκεκριμένα, η εταιρεία σταματά της πωλήσεις χαπιών στη Ρωσία, σύμφωνα με το Interfax. Παράλληλα το ρωσικό υπουργείο ανέφερε ότι έχει εξασφαλισθεί η τεχνολογική δυνατότητα για την παραγωγή αντίστοιχου σκευάσματος με τη δραστική χημική ουσία σιλδεναφίλη.

Σκευάσματα που έχουν ως βάση την εν λόγω ουσία παράγονται επίσης από άλλες εταιρείες. Σύμφωνα με το Κρατικό Μητρώο Φαρμάκων, στη Ρωσία έχουν εκδοθεί περισσότερα από 40 πιστοποιητικά καταχώρισης για φάρμακα με αυτή τη δραστική ουσία. Οκτώ εταιρίες παράγουν σιλδεναφίλη στη Ρωσία και τα φάρμακα αυτά είναι διαθέσιμα στα φαρμακεία, ανέφερε το υπουργείο.

Στο πλαίσιο του κρατικού προγράμματος, το Υπουργείο Βιομηχανίας και Εμπορίου διαβεβαιώνει ότι έχει υποστηριχθεί ένα σχέδιο για την οργάνωση και διεξαγωγή κλινικών δοκιμών ενός φαρμάκου με σιλδεναφίλη σε μορφή δισκίων. Έχει εγκριθεί και πωλείται κανονικά, πρόσθεσε το Υπουργείο Βιομηχανίας και Εμπορίου.

Με βάση τα αποτελέσματα των τριών τριμήνων του 2022 η παραγωγή φαρμάκων με βάση τη σιλδεναφίλη στη Ρωσία αυξήθηκε κατά 11% και οι πωλήσεις κατά 15%, σύμφωνα με το Interfax.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.