Το σενάριο που φοβάται: Μόνο με αυτή την ποινή απ’ το Εφετείο θα ξαναμπεί στη φυλακή ο Πέτρος Φιλιππίδης

«Είμαι καλός χαρακτήρας αλλά...»: Η απάντηση Φιλιππίδη στις κατηγορίες για ανάρμοστη συμπεριφορά

Τι σημαίνει στην πράξη η ποινή που επιβλήθηκε στον Πέτρο Φιλιππίδη;

Ελεύθερος, εκτός φυλακής, τουλάχιστον μέχρι την έφεση και την εκδίκαση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό, θα παραμείνει ο Πέτρος Φιλιππίδης που καταδικάστηκε ομόφωνα από το Μικτό Ορκωτό της Αθήνας σε συνολική ποινή κάθειρξης 8 ετών.

Η ποινή που του επιβλήθηκε αφορά τις δύο απόπειρες βιασμού, το 2010 και το 2014. Στο ηθοποιό έχουν επιβληθεί παράλληλα περιοριστικοί όροι που τον υποχρεώνουν να εμφανίζεται μία φορά τον μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής που μένει, ενώ του έχει απαγορευθεί η έξοδος από τη χώρα.


Τι σημαίνει όμως στην πράξη η ποινή που επιβλήθηκε στον Πέτρο Φιλιππίδη;

Στην πράξη, η κάθειρξη 8 ετών σημαίνει πως αν στο Εφετείο η ποινή που του επιβληθεί δεν είναι κάτω των 5 ετών και τότε θα χρειαστεί να επιστρέψει στις φυλακές προκειμένου να εκτίσει το υπόλοιπο της ποινής του.

Αξίζει, ωστόσο, να αναφερθεί ότι από την πλευρά του Πέτρου Φιλιππίδη έχει ασκηθεί έφεση.

Πέτρος Φιλιππίδης: Στο δευτεροβάθμιο θα υπάρξει δικαίωση

«Πιστεύω ότι στο δευτεροβάθμιο δικαστήριο θα υπάρχει η πλήρης δικαίωση του κ. Φιλιππίδη και θα αθωωθεί και γι’ αυτές τι δύο απόπειρες βιασμού. Ο κ. Φιλιππίδης ευχαριστεί τα μέσα ενημέρωσης που έδειξαν ενδιαφέρον» επισήμανε και πρόσθεσε: «Εμείς κρατάμε ότι για τους τετελεσμένους βιασμούς κρίθηκε αθώος. Ο κ. Φιλιππίδης ξέρει ότι είναι αθώος για όλες τις πράξεις. Και η ελάχιστη καταδίκη του δημιουργεί πόνο, διότι όλη αυτή η ιστορία, είναι μια ιστορία που αν ο κόσμος ήξερε πώς δημιουργήθηκε θα ήταν όλοι δίπλα του».

Από την πλευρά της, η συνήγορος Κικη Πακιρτζιδου δήλωσε: «Όλη αυτή η κατηγορία σήμερα κατέπεσε. Το δικαστήριο ομόφωνα είπε ότι ο κ. Φιλιππίδης ουδέποτε βίασε τη συγκεκριμένη γυναίκα. Τη συγγνώμη έπρεπε να την ακούσει σήμερα ο κ. Φιλιππίδης από τη συγκεκριμένη γυναίκα. Ο κ. Φιλίππίδης είναι αθώος, διότι αν ο κόσμος ήξερε τα πραγματικά περιστατικά για τα δύο απόπειρες στις οποίες κηρύχθηκε ένοχος, δεν θα είχε καμία αμφιβολία ότι ο Πέτρος Φιλιππίδης είναι ο άνθρωπος που αγάπησε, που μπήκε επί σειρά ετών σπίτι του και δικαιολογημένα τον κράτησε στην πρώτη σειρά. Είναι αθώος, έχει ασκήσει ήδη έφεση».


Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.