Στα χνάρια της Μυκόνου: Το νησί των Κυκλάδων που κινδυνεύει με άμεσο lockdown

«Άγριος καβγάς Τσιόδρα - Χαρδαλιά»: Η αλήθεια για τις σχέσεις τους σήμερα

Τα νούμερα ανέβηκαν πάρα πολύ...

Βρισκόμαστε σε ένα πάρα πολύ κομβικό σημείο σε  ό,τι έχει να κάνει με τον κορωνοϊό στη χώρα μας, καθώς οι εμβολιασμοί προχωρούν μεν, αλλά όχι με τους ρυθμούς που θα ήθελε η κυβέρνηση (για… ανεξήγητο λόγο, μια και τα εμβόλια παραμένουν ο πιο αποτελεσματικός τρόπος στην προσπάθεια να «μετριάσουμε» την πανδημία), ενώ η μετάλλαξη Δέλτα αρχίζει σιγά-σιγά να δείχνει τα δόντια της.

Το νέο στέλεχος του κορωνοϊού είναι, ως γνωστόν, έως και 60% περισσότερο μεταδοτικό εν συγκρίσει με το αρχικό, κάτι που «μεταφράζεται» σε συνεχή άνοδο των κρουσμάτων, παρά το γεγονός πως βρισκόμαστε στην καρδιά του καλοκαιριού.

Ήδη εξαιτίας της Δέλτα η Μύκονος- το πλέον τουριστικό νησί της χώρας, δηλαδή- αναγκάστηκε να μπει σε ένα καθεστώς… ήπιου lockdown, καθώς τις προηγούμενες ημέρες είχε απαγορευτεί η κυκλοφορία μεταξύ 01:00 και 06:00, ενώ απαγορευόταν και το να παίζει οποιοδήποτε κατάστημα μουσική.

Ωστόσο, το Νησί των ανέμων δεν είναι το μόνο το οποίο παρουσίασε ραγδαία άνοδο των κρουσμάτων του. Υπάρχουν ακόμα 4-5 που βρίσκονται στο μικροσκόπιο των ειδημόνων, με πρώτη-πρώτη τη γειτονική Πάρο.

Το νησί των Κυκλάδων την τελευταία εβδομάδα παρουσιάζει ολοένα και πιο ανεβασμένο δείκτη θετικότητας στα τεστ που γίνονται, που φλερτάρει με το εξαιρετικά ανησυχητικό 4.5%.

Καταλαβαίνει εύκολα λοιπόν κανείς πως αν δεν υπάρξει μία σταθεροποίηση αρχικά και μία μείωση αυτού του αριθμού εν συνεχεία, τότε είναι πολύ πιθανό να οδηγηθεί και η Πάρος σε λογικές Μυκόνου, ξεκινώντας από μία μικρή καραντίνα.

Ευχή όλων, φυσικά, κάτι τέτοιο να μη γίνει και τα νούμερα να πάρουν αμέσως την κατιούσα…

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.