Πότε θα τελειώνουμε με τον κορωνοϊό στην Ελλάδα

Ανακοινώνεται την Παρασκευή: Το νέο μέτρο της κυβέρνησης μετά τις εικόνες ακραίου συνωστισμού

Ο Σύψας απαντάει δείχνοντας το χρονικό περιθώριο.

Ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας του ΕΚΠΑ και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, Νίκος Σύψας, μιλησε σε διαδικτυακή ημερίδα, με θέμα «Covid 19: η αντιμετώπιση και η επόμενη μέρα» και όπως μετέδωσε το ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, έκανε κάποιες προβλέψεις και εκτιμήσεις για το πότε θα υπάρξει οριστικό τέλος του κορωνοϊού, με τον γενικό πληθυσμό να αποκτάει την ζητούμενη ανοσία.

Ο κος Σύψας δήλωσε ότι «το φθινόπωρο εξαιτίας της απίστευτης μεταδοτικότητας της μετάλλαξης Δέλτα, όλοι όσοι είναι ανεμβολίαστοι θα κολλήσουν. Συνεπώς, μετά το Φθινόπωρο, θα υπάρχουν οι εμβολιασμένοι που θα είναι προστατευμένοι και θα έχουν την ανοσία που προσφέρει το εμβόλιο και οι ανεμβολίαστοι που θα έχουν κολλήσει και θα έχουν αποκτήσει αντισώματα. Επομένως, του χρόνου τέτοια εποχή θα έχουμε αντισώματα είτε από το εμβόλιο είτε από τη νόσηση. Και κάπου εκεί τελειώνει η ιστορία».

Φυσικά το τελικό αποτέλεσμα της ανοσίας δε θα έρθει αναίμακτα. Ο κος Σύψας πρόσθεσε ότι το φθινόπωρο θα ζήσουμε δυστυχώς μια πάρα πολύ δύσκολη φάση, αφού όλοι οι ανεμβολίαστοι θα κολλήσουν και συνεπώς θα υπάρξει ένας πολύ μεγαλύτερος αριθμός ανθρώπων που θα καταλήξει στο νοσοκομείο. Και όπως είναι αναμενόμενο κάποιοι από αυτούς δεν θα τα καταφέρουν.

Παρόλα αυτά προειδοποίησε ότι «οι νέες ηλικίες αυτή την στιγμή μολύνονται ταχύτατα και δεν είναι καλή ιδέα να βγάλουμε τη μάσκα ακόμη κι αν έχουμε εμβολιαστεί».

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.