Άρχισαν πάλι τις θεωρίες οι αρνητές: Ο πραγματικός λόγος που «έκοψε» το AstraZeneca η Ευρώπη

Άρχισαν πάλι τις θεωρίες οι αρνητές: Ο πραγματικός λόγος που «έκοψε» το AstraZeneca η Ευρώπη

Ρε παιδιά, δεν είναι τόσο δύσκολο να το καταλάβει κανείς...

Είναι, με τεράστια διαφορά, το πιο πολυσυζητημένο εμβόλιο από την στιγμή της «έκρηξης» της πανδημίας και μετά. Μπορεί να υπάρχουν ακόμα 4-5 εξίσου αποτελεσματικά με αυτό σκευάσματα, όμως έχει καταφέρει να ασχολούνται οι πάντες μαζί του.

Ωστόσο, το γεγονός πως υπάρχει ένας πρωτοφανής «ντόρος» γύρω από το AstraZeneca δεν είναι απαραιτήτως καλό για την εταιρία- το αντίθετο: έχοντας χάσει εντελώς το επικοινωνιακό παιχνίδι, το ΑΖ λογίζεται ως το πλέον «επικίνδυνο» εμβόλιο, κι ας είναι απολύτως ασφαλές, κι ας είναι οι περιπτώσεις σοβαρών θρομβώσεων απειροελάχιστες και χωρίς καμία απολύτως διαφορά από τ’ αντίστοιχα της Pfizer ή της Moderna, φερ’ ειπείν.

Αυτός ο- εν πολλοίς ανεξήγητος, μα και δικαιολογημένος λόγω της παραπληροφόρησης που υπάρχει εκεί έξω…- φόβος που σχετίζεται με το AstraZeneca έγινε αντιληπτός σε μεγάλο βαθμό και στη χώρα μας, όταν άνοιξε η πλατφόρμα για τις νεότερες ηλικίες και άρχισαν να εμβολιάζονται οι 30-39 και 40-44 αποκλειστικά με το ΑΖ.

Σήμερα τα πράγματα έγιναν απείρως χειρότερα, καθώς γνωστοποιήθηκε πως η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν ανανέωσε την παραγγελία των εμβολίων της Astrazeneca κατά της COVID-19 για μετά τον Ιούνιο.

Κατά την προσφιλή συνήθεια των μαζών (που αρνούνται πεισματικά να διαβάσουν έστω και μισό άρθρο πέραν του τίτλου…) άρχισαν οι θεωρίες πως η ΕΕ δεν ανανέωσε το συγκεκριμένο εμβόλιο γιατί είναι και «επισήμως» επικίνδυνο για την υγεία των πάντων.

Καμία σχέση! Η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν πήρε περισσότερες δόσεις από την ΑΖ για μετά τον Ιούνιο επειδή η τελευταία δεν τήρησε το συμβόλαιό της αναφορικά με την έγκαιρη παράδοση των εμβολίων κατά της Covid-19. 

Άλλωστε, η μη ανανέωση του συμβολαίου ήταν κάτι αναμενόμενο, καθώς ήδη από τον προηγούμενο μήνα η ΕΕ είχε κινήσει νομικές διαδικασίες κατά της εταιρίας, λόγω της αργοπορίας στην παράδοση των δόσεων.

Ουδεμία σχέση με την αποτελεσματικότητα και την ασφάλεια του AstraZeneca, δηλαδή. Να ξέρουμε τι λέμε…

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.