«Μόλις το 10%»: Καταλάβατε τώρα για ποιο λόγο πρέπει να εμβολιαστούμε όλοι μας;

«Lockdown 2-4 εβδομάδων για να προλάβουμε το τρίτο κύμα»

Τα νούμερα είναι ξεκάθαρα...

Ο κορωνοϊός συνεχίζει να «επιτίθεται» με μένος σε όλα, σχεδόν, τα κράτη του πλανήτη, αναγκάζοντας πολλές κυβερνήσεις να δυσκολεύονται να προχωρήσουν σε άρση των μέτρων, υπό το φόβο της περαιτέρω εξάπλωσης του ιού.

Τα νούμερα σε ημερήσια κρούσματα, διασωληνωμένους και, δυστυχώς, θανάτους παραμένουν υψηλά στις περισσότερες χώρες, όμως τα πράγματα δεν είναι τελείως… μαύρα.

Τα εμβόλια αποδεικνύονται αποτελεσματικά απέναντι στον ιό και, πλέον, ο ρυθμός των εμβολιασμών έχει αυξηθεί. Είναι χαρακτηριστικό πως στην Ελλάδα την Τετάρτη (5/5) σημειώθηκε ρεκόρ εμβολιασμών σε μία ημέρα, καθώς αγγίξαμε τις 110.000 σ’ ένα 24ωρο.

Ωστόσο, δεν είναι λίγοι αυτοί που εξακολουθούν να είναι διστακτικοί απέναντι στα εμβόλια ή να τα φοβούνται (ή, ακόμα χειρότερα, να τα περιφρονούν και ν’ αναλώνονται σε θεωρίες συνωμοσίας). Ειδικά τα ποσοστά των ανθρώπων μεγαλύτερης ηλικίας δεν είναι καθόλου ενθαρρυντικά, καθώς (αθροιστικά) για τους συμπολίτες μας άνω των 65 ετών το νούμερο των εμβολιασμένων δεν ξεπερνά το 60%.

Κι αυτό, ειδικά για τους ηλικιωμένους, είναι «εγκληματικής» φύσης. Γιατί το λέμε αυτό; Γιατί όπως ανέφερε και η πρόεδρος του ΕΙΝΑΠ Ματίνα Παγώνη μόλις το 10% των εμβολιασθέντων εμφανίζει συμπτώματα μετά τον εμβολιασμό- και μιλάμε για ήπια συμπτώματα όπως πυρετός και μυαλγία.

Μάλιστα, η κ. Παγώνη ανέφερε πως με την χρήση αναλγητικού οι παρενέργειες υποχωρούν μετά από 24 με 48 ώρες το πολύ και μετά είναι σα να μην εμβολιαστήκαμε.

Μόνο που θα έχουμε εμβολιαστεί και λίαν συντόμως θα έχουμε αντισώματα που θα μας προστατεύουν από τον ιό.

Σκεφτείτε το…

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.