Άσχημη εξέλιξη: Τα κορωνοπάρτι φέρνουν αύξηση στα κρούσματα μέσα στις γιορτές

Συνεδριάζουν οι ειδικοί: Τι ανοίγει τη Δευτέρα

Δραματική προβλέπεται η κατάσταση μετά τις 25 Απριλίου.

Ο ένας μετά τον άλλον οι επιστήμονες από διάφορες ειδικότητες κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου των ανοιχτών πάρτι στις πλατείες και πώς αυτά θα φέρουν τις επόμενες ημέρες ακόμα μεγαλύτερη αύξηση των κρουσμάτων, αλλά ακόμα χειρότερα, την αύξηση των νοσηλευμένων στα ήδη πιεσμένα covid τμήματα των νοσοκομείων.

Μετά τον καθηγητή περιβαλλοντικής μηχανικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Δημοσθένη Σαρηγιάννη, ο οποίος τόνισε διανύουμε την κορύφωση του τρίτου κύματος και τη Μεγάλη Εβδομάδα θα δούμε αύξηση των κρουσμάτων, και άλλοι επιστήμονες συμφωνούν στην άποψη αυτή.

Η καθηγήτρια Επιδημιολογίας, Θεοδώρα Ψαλτοπούλου, μιλώντας το πρωί σε εκπομπή του ΣΚΑΪ, δήλωσε ότι από τα λύματα φαίνεται η σταδιακή αύξηση του ιικού φορτίου.

«Μέσα από τα λύματα φαίνεται ότι υπάρχει μια σταδιακή αύξηση, ειδικά στην Αττική.[…] Σε λίγες μέρες θα αποτυπωθούν στα κρούσματα και μετά από 15-20 μέρες θα αποτυπωθούν στις νοσηλείες στα νοσοκομεία», συμπληρώνοντας ότι γι’ αυτό μπορεί να ευθύνεται οποιοσδήποτε μεγάλος συνωστισμός σε εσωτερικούς ή εξωτερικούς χώρους.

Ο καθηγητής Φαρμακολογίας, Ευάγγελος Μανωλόπουλος, μίλησε για επανάκαμψη των πολλών κρουσμάτων υποστηρίζοντας ότι «Τα νούμερα επανέρχονται και τα πράγματα είναι μάλλον χειρότερα από ό,τι περιμέναμε».

Ενώ για τα κορωνοπάρτι των πλατειών πρόσθεσε «Τείνουμε να πάμε προς μια ανεξέλεγκτη κατάσταση και ορισμένοι το βλέπουν σαν παιχνίδι».

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.