Αυξάνονται οι φωνές για μη χαλάρωση των μέτρων: «Βρισκόμαστε στην κορύφωση του τρίτου κύματος»

Αυξάνονται οι φωνές για μη χαλάρωση των μέτρων: «Βρισκόμαστε στην κορύφωση του τρίτου κύματος»

Tι προτείνει ο καθηγητής Σαρηγιάννης.

Στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος» του Open μίλησε ο καθηγητής περιβαλλοντικής μηχανικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Δημοσθένης Σαρηγιάννης, εκφράζοντας την απόλυτη διαφωνία του για χαλάρωση των μέτρων, Πάσχα στο χωριό αλλά και τις πληροφορίες που υπήρξαν για άνοιγμα της εστίασης νωρίτερα από την 15η Μαΐου.

Οι πληροφορίες που υπήρξαν ότι υπάρχει η σκέψεις να μεταφερθεί νωρίτερα το άνοιγμα της εστίασης για να αποφευχθούν οι εικόνες των πολυπληθών «κορωνοπάρτι» στις πλατείες τα Σαββατοκύριακα έφεραν την πλήρη αντίθεση του καθηγητή.

Όπως δήλωσε το ιικό φορτίο στην Αττική είναι αυξημένο, το οποίο ίσως να οφείλεται σε αυτά τα ανοιχτά πάρτι στις πλατείες χωρίς μέτρα προστασίας. Τα ακριβή όμως αποτελέσματά τους θα τα δούμε σε λίγες ημέρες.

«Στην Αττική έχουμε μία αύξηση στο ιικό φορτίο, ίσως αυτό οφείλεται σε κάποιο βαθμό και στα κορονοπάρτι. Την αύξηση αυτή θα τη δούμε και στα κρούσματα τις επόμενες ημέρες, ωστόσο, δεν θα είναι κάτι πολύ μεγάλο και θα μπορέσουμε να την αναχαιτίσουμε. Αυτό θα φανεί γύρω στις 25-26 του μήνα, που θα έχουμε μια μικρή αύξηση στην Αττική. Εδώ και μια εβδομάδα διανύουμε την κορύφωση του τρίτου κύματος», τόνισε χαρακτηριστικά.

Μεταξύ άλλων ο κος Σαρηγιάννης εξήγησε ποιο είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα αυτή τη στιγμή και δεν είναι τα συνολικά κρούσματα: «Το μεγάλο πρόβλημα είναι κυρίως η πίεση στις ΜΕΘ, εμείς υπολογίζουμε ότι μπορεί να φτάσει μέχρι τις 25-28 του μήνα κοντά στις 890-900. Ολοι θα το θέλαμε, αλλά μία μαζική έξοδος το Πάσχα δεν βοηθά».

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.