Η απάντηση στο μεγάλο ερώτημα των αντισωμάτων: Τόσο διαρκεί η ανοσία μετά το εμβόλιο του κορωνοϊού

Πότε αποκτούν ανοσία στον κορωνοϊό οι εμβολιασμένοι

Τα νέα είναι θετικά

Είναι ένα από τα μεγάλα ερωτήματα που απασχολούν τόσο την επιστημονική κοινότητα όσο και τους πολίτες. Όλοι θέλουν να μάθουν πόσο διάστημα κρατάει η ανοσία και μετά από πόσους μήνες θα πρέπει ο πολίτης να κάνει ξανά το εμβόλιο για τον κορωνοϊό.

Οι πρώτες απαντήσεις που έρχονται από τις έρευνες κυρίως της Pfizer είναι πολύ θετικές. Ο Ηλίας Μόσιαλος μιλώντας στον «Βηματοδότη» αποκάλυψα τα καλά μαντάτα:

Η ανακοίνωση των εταιρειών Pfizer/BioNTech, επιβεβαιώνει πως νεότερα από την συνεχιζόμενη κλινική δοκιμή Φάσης-3 για το εμβόλιο, δείχνουν πως η προστασία του εμβολίου διαρκεί τουλάχιστον έξι μήνες μετά τη δεύτερη δόση.

Αυτό δεν σημαίνει, εξηγεί ο καθηγητής πως τόσο διαρκεί η προστασία μετά τον εμβολιασμό, άλλα πως έχουμε δεδομένα για τουλάχιστον 6-μηνη προστασία.

Οι ρυθμιστικές αρχές επέτρεψαν στις εταιρείες να παρουσιάσουν δεδομένα ασφάλειας και αποτελεσματικότητας δύο μηνών για έκτακτη αδειοδότηση.

Τα νέα δεδομένα, μας εξηγεί ο καθηγητής, είναι πιθανότατα επαρκή για να θα εξεταστεί το ενδεχόμενο έκδοσης πλήρους άδειας, καθώς υπάρχουν δεδομένα για τουλάχιστον έξι μήνες (προαπαιτούμενο για τα εμβόλια που αποτρέπουν μολυσματικές ασθένειες): «Πραγματικά εξαιρετικά νέα», σημειώνει ο Ηλίας Μόσιαλος.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.