Καλά νέα για το νέο εμβόλιο

Γιατί δε συμπεριλήφθηκε στους πρώτους εμβολιασμούς η συγκεκριμένη επαγγελματική ομάδα;

Το μονοδοσικό που αλλάζει τα δεδομένα και στην Ευρώπη.

To εμβόλιο της Johnson & Johnson πήρε, όπως αναμενόταν, έγκριση από την Ε.Ε. και μετά από τα τρία εμβόλια της Pfizer, Astrazeneca και Μoderna, αναμένεται να εισαχθεί και να αλλάξει τα δεδομένα των εμβολιασμών και στην Ευρώπη.

Η εταιρεία που το δημιούργησε δήλωσε σήμερα στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι τα πρώτα εκατομμύρια δόσεων αναμένεται να παραδοθούν στην Ε.Ε. στις 19 Απριλίου. Από τα μέσα Μαρτίου όταν και το εμβόλιο εγκρίθηκε, οι παραγγελίες από την Ε.Ε. έφτασαν στα 200.000.000 δόσεις με επιλογή για αγορά άλλων 200 εκατομμυρίων. Μετά το πρώτο τρίμηνο του 2021 αναμένονται τα πρώτα 55 εκατομμύρια δόσεων.

Η ιδιαιτερότητα και η σπουδαιότητα των αριθμών αυτών έγκειται στο γεγονός ότι το εμβόλιο της εταιρείας είναι το πρώτο μονοδοσικό από όσα έχουν μέχρι στιγμής πάρει έγκριση ενώ στα μεγάλα του πλεονεκτήματα είναι και η διατήρησή του σε θερμοκρασίες απλού ψυγείου.

Η δραστική ουσία του εμβολίου θα παρασκευάζεται στο Λάιντεν της Ολλανδίας, στις εγκαταστάσεις της εταιρείας στην Ευρώπη. Μέχρι στιγμής το εμβόλιο του αμερικάνικου κολοσσού κυκλοφορούσε μόνο στις Η.Π.Α, στη Ν. Αφρική ενώ αναμένεται να κυκλοφορήσει και στον Καναδά.

Φαρμακευτικά εργαστήρια και υπερεργολάβοι στη Γαλλία, την Ιταλία και τη Γερμανία έκαναν συμφωνίες με την αμερικάνικη εταιρεία για την παρασκευή του και την τοποθέτησή του σε φιαλίδια αυξάνοντας τους ρυθμούς παραγωγής του και στην Ευρώπη.

 

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.