Πέρασε στα ψιλά: Γιατί η 27η Μαρτίου είναι ημερομηνία-σταθμός στη μάχη με τον Covid

Ο κύβος ερρίφθη: Αυτή είναι η τελική απόφαση για την άρση του lockdown

Στο τέλος θα νικήσουμε...

Ο κορωνοϊός συνεχίζει να δείχνει το σκληρό του πρόσωπο σε ολόκληρο τον πλανήτη, καθώς τα ημερήσια κρούσματα, οι διασωληνωμένοι και, δυστυχώς, όσοι χάνουν την ζωή τους αυξάνονται μέρα με τη μέρα.

Κι αυτό- η αδιάλειπτη αύξηση, δηλαδή- συμβαίνει παρά το γεγονός πως στην συντριπτική πλειοψηφία οι χώρες συνεχίζουν να είναι σε καθεστώς lockdown ή, έστω, αυστηρότατων μέτρων και παρά το ότι οι εμβολιασμοί συνεχίζονται κανονικά.

Γι’ αυτό σήμερα Σάββατο, 27 Μαρτίου, είναι μια εξαιρετικά σημαντική μέρα στη «μάχη» απέναντι στον covid και μπορεί να εξελιχθεί στην κίνηση-ματ που θα στείλει την πανδημία… σπίτι της.

Γιατί το λέμε αυτό;

Γιατί σήμερα ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων ενέκρινε τη λειτουργία τριών μονάδων παραγωγής των εμβολίων της Pfizer αλλά και της AstraZeneca σε Ολλανδία, Γερμανία και Ελβετία.

Στόχος, φυσικά, είναι να λυθεί το τεράστιο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η Γηραιά Ήπειρος στον εφοδιασμό των εμβολίων, καθώς η συντριπτική πλειονότητα των χωρών (μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα) έχουν μείνει πολύ πίσω.

Το ότι τα εμβόλια είναι αποτελεσματικά δεν αμφισβητείται πια από κανέναν- μια ματιά στα νούμερα που «γράφει» η Αγγλία και το Ισραήλ (οι δυο χώρες, δηλαδή, που έχουν εμβολιάσει πάνω από το 50% του πληθυσμού τους έστω και με μία δόση) είναι κάτι παραπάνω από κατατοπιστική.

Αν καταφέρει, λοιπόν, και ο υπόλοιπος κόσμος να εφοδιαστεί μεγάλες ποσότητες εμβολίων (κάτι στο οποίο θα βοηθήσουν σημαντικά οι 3 νέες μονάδες παραγωγής που ανοίγουν), τότε είναι δεδομένο πως θα επιτευχθεί η πολυπόθητη ανοσία της αγέλης και ο ιός θα σβήσει.

Και η ανθρωπότητα θα έχει, επιτέλους, νικήσει…

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.