Johnson & Johnson: Ο μεγάλος κίνδυνος απ’ το μονοδοσικό εμβόλιο που περιμένει όλος ο πλανήτης

Άμεση εισαγωγή επιπλέον εμβολίων για να αντιμετωπιστεί η γρίπη

Για την Ελλάδα και την Ευρώπη

Είναι το εμβόλιο που μπορεί να ανατρέψει την κατάσταση καθώς είναι μονοδοσικό σε αντίθεση με όλα τα υπόλοιπα. Το εμβόλιο της Johnson & Johnson μπαίνει στην τελική ευθεία για την έγκριση όμως υπάρχει ένας μεγάλος κίνδυνος για την Ελλάδα και για την Ευρώπη.

Υπάρχει πολύ σοβαρό ενδεχόμενο να δούμε νέες μεγάλες καθυστερήσεις στη διανομή του πράγμα που φαίνεται απ’ την επιστολή που έστειλαν ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, ο Αυστριακός Καγκελάριος, Σεμπάστιαν Κουρτς και οι Πρωθυπουργοί Τσεχίας και Δανίας, Αντρέι Μπάμπις και Μέτε Φρέντρισκεν στην οποία τονίζουν την ανάγκη να εκκινήσει εγκαίρως ο διάλογος με τους παραγωγούς των επόμενων εμβολίων που θα εγκριθούν στην Ε.Ε., ώστε να μην επαναληφθούν προβλήματα, όπως στην περίπτωση της Astra Zeneca.

Ο Βηματοδότης αποκάλυψε τι γράφουν στην επιστολή για το εμβόλιο της Johnson & Johnson:

«Για παράδειγμα, το επερχόμενο εμβόλιο της Johnson & Johnson μπορεί να ανατρέψει (με θετικό τρόπο) τα δεδομένα χάρη στην εύκολη αποθήκευση και μεταφορά του, αλλά και στην ανάγκη για μία μόνο δόση.

Ωστόσο, ενημερωθήκαμε ότι το εμβόλιο της Johnson & Johnson θα πρέπει να αποσταλεί στις ΗΠΑ για τη διαδικασία “fill and finish”, το στάδιο της προετοιμασίας των φιαλιδίων για την τελική διανομή.

Αν αυτό μπορεί να θέσει σε κίνδυνο την πρόσβαση της ΕΕ στο εμβόλιο, τότε θα πρέπει να επεξεργαστούμε το ενδεχόμενο έγκαιρης αντιμετώπισης του θέματος από τώρα, με στόχο να βρούμε λύσεις με την εταιρία ώστε να διασφαλίσουμε τις προμήθειες της Ευρώπης», αναφέρουν.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.