«θα σκοτώσει 3,5 δισεκατομμύρια ανθρώπους»: Ο νέος ιός μετά τον κορωνοϊό που τρομάζει τον πλανήτη

Η επιτυχημένη επέμβαση που έδωσε νέες ελπίδες για τον κορωνοϊό

Ένα εφιαλτικό σενάριο

Όλοι συμφωνούν ότι βρισκόμαστε στην αρχή του τέλους του εφιάλτη του κορωνοϊού. Από τη στιγμή που ξεκίνησαν οι εμβολιασμοί, ξεκίνησε και η αντίστροφη μέτρηση για την επιστροφή στην κανονικότητα.

Αυτή η κανονικότητα όμως μπορεί να μην είναι ποτέ ξανά όπως την είχαμε στο μυαλό μας καθώς ο κορωνοϊός έδειξε ότι ένα χτύπημα ενός επιθετικού ιού μπορεί να παραλύσει ολόκληρο τον πλανήτη. Και μιλάμε για έναν ιό που άλλαξε τον κόσμο παρά το γεγονός ότι το ποσοστό θνησιμότητας του ήταν πολύ χαμηλό.

Φανταστείτε τώρα έναν άλλο ιό με ποσοστό πολύ μεγαλύτερο τι μπορεί να κάνει στον πλανήτη. Και όχι δεν πρόκειται για απλό σενάριο, αλλά για κάτι που περιμένουν οι επιστήμονες τα επόμενα χρόνια.

Ο Χουάν Φουέγιο, καθηγητής Νευρο-Ογκολογίας στις ΗΠΑ, μάλιστα προβλέπει έξαρση των πανδημιών στα επόμενα δέκα χρόνια και επισημαίνει ένας νέος ιός είναι πιθανό να σκοτώσει 3,5 δισεκατομμύρια ανθρώπους

«Ένας ιός θα είναι ικανός να εξολοθρεύσει ένα μεγάλο μέρος του παγκόσμιου πληθυσμού. Είναι πολύ πιθανό ότι η γενιά μας θα υποστεί βιβλική καταστροφή και ότι ένας ιός θα σκοτώσει 3,5 δισεκατομμύρια ανθρώπους στα επόμενα δέκα χρόνια.

Η κατάσταση επιδεινώνεται λόγω φαινομένων όπως η αποψίλωση των δασών, η εξαφάνιση του οικοσυστήματος της ζούγκλας. Ο κίνδυνος θα αυξάνεται γρηγορότερα, αν δεν κάνουμε κάτι.

Ας θυμηθούμε τη μολυσματική ισχύ της ευλογιάς, ή του ιού της πολιομυελίτιδας. Ας φανταστούμε έναν ιό που θα συνδυάζει αυτούς τους δύο. Αυτός θα μπορούσε να είναι ο επόμενος ιός που θα ευθύνεται για μια νέα πανδημία» αναφέρει χαρακτηριστικά.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.