Μεγάλη ανησυχία για το εμβόλιο μετά την ανακάλυψη του φαρμάκου με άμεση ανοσία

Άμεση εισαγωγή επιπλέον εμβολίων για να αντιμετωπιστεί η γρίπη

Τι προβληματίζει τους επιστήμονες…

Η επιστήμη κατάφερε σε χρόνο- ρεκόρ να δώσει τα δυο τελειωτικά χτυπήματα στον κορωνοϊό, με το εμβόλιο και τη θεραπεία που τον σβήνει. Όλοι συμφωνούν ότι μιλάμε πλέον για την αρχή του τέλους της πανδημίας και ότι το 2021 εκτός από τον κορωνοϊό θα σβήσει και ο φόβος που μας είχε κυριεύσει λόγω του αόρατου εχθρού.

Αυτά είναι τα καλά νέα. Τα κακά νέα είναι ότι η ανακάλυψη της θεραπείας που προσφέρει άμεση ανοσία και θα είναι διαθέσιμη μέσα στον Απρίλιο, δημιουργεί έντονο προβληματισμό στην επιστημονική κοινότητα.

Οι επιστήμονες χαίρονται από τη μια επειδή αποκτούν ένα ακόμα υπερόπλο στη μάχη με τον κορωνοϊό, προβληματίζονται όμως από την άλλη, διότι η συγκεκριμένη σπουδαία ανακάλυψη θα κάνει εκατομμύρια πολίτες να μην εμβολιαστούν καθώς δεν θα θεωρούν πλέον το εμβόλιο-μονόδρομο.

Αυτό δείχνουν οι πρώτες σφυγμομετρήσεις από όλες της γωνιές της γης. Οι πολίτες θεωρούν πιο ασφαλές ένα φάρμακο σε σχέση με το εμβόλιο, δεν υπολογίζουν όμως δυο σημαντικές παραμέτρους.

Αφενός η θεραπεία με την άμεση ανοσία μπορεί να εφαρμοστεί μόνο σε αυτούς που έχουν μολυνθεί από κορωνοϊό, αφετέρου αν ατονήσει το ενδιαφέρον για εμβολιασμό δεν πρόκειται να επιτευχθεί η πολυπόθητη ανοσία της αγέλης με αποτέλεσμα να ξαναμπούμε στον ίδιο φαύλο κύκλο της αβεβαιότητας.

Η ελπίδα των επιστημόνων είναι ότι ο μαζικός εμβολιασμός που ξεκινά σήμερα σε πολλές χώρες θα πείσει και τους αναποφάσιστους για το αναγκαίο του πράγματος. Θεωρούν ότι μόλις δουν στην πράξη ότι δεν υπάρχουν ανεπιθύμητες παρενέργειες θα εμβολιαστούν προκειμένου να χτιστεί το τείχος ανοσίας που θα τελειώσει τον κορωνοϊό.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.