Εμβόλια κορωνοϊού: Αυτός είναι ο χρόνος για να αντιμετωπιστεί η νέα μετάλλαξη

Κορωνοϊός: Έρχονται οι πρώτες ανακοινώσεις για το εμβόλιο στην Οξφόρδη

Oι δύο εταιρείες δίνουν τα χρονοδιαγράμματά τους.

Μοderna και Pfizer βρίσκονται αντιμέτωπες με την νέα μετάλλαξη του ιού, ενώ έχουν ήδη βάλει σε παραγωγή τα πρώτα εκατομμύρια δόσεων των εμβολίων που ανέπτυξαν. Και οι δύο εταιρείες βρίσκονται μπροστά από τη νέα πρόκληση και έβγαλαν ανακοινώσεις σχετικά με τις ενέργειές τους για την αντιμετώπιση της νέας μετάλλαξης.

«Τεχνικά είμαστε σε θέση να διαθέσουμε ένα νέο εμβόλιο σε διάστημα έξι εβδομάδων. Βασικά, η ομορφιά της τεχνολογίας του αγγελιοφόρου RNA είναι ότι μπορούμε να αρχίσουμε απευθείας την ανάπτυξη ενός εμβολίου που μιμείται στην εντέλεια την νέα μετάλλαξη», εξήγησε ο διευθυντής της γερμανικής εταιρείας βιοτεχνολογίας, Ουγκούρ Σαχίν.

Από την πλευρά της η Moderna έβγαλε την παρακάτω ανακοίνωση «Με βάση τα μέχρι στιγμής δεδομένα, περιμένουμε ότι η ανοσία που αποκτήθηκε μέσω του εμβολίου της Moderna θα λειτουργεί προστατευτικά κατά των μεταλλάξεων που έχουν πρόσφατα περιγραφεί στο Ηνωμένο Βασίλειο. Θα πραγματοποιήσουμε επιπλέον τεστ τις επόμενες εβδομάδες για να επιβεβαιώσουμε την προσδοκία αυτή».

Οι περισσότεροι ειδικοί συμφωνούν ότι η νέα μετάλλαξη προήρθε από τη Μεγάλη Βρετανία, η χαλάρωση της οποίας οδήγησε σε νέο κύμα με ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων στο νησί.

Οι έξι εβδομάδες που υπόσχεται η Pfizer αλλά και η εξήγηση του τρόπου λειτουργίας της νέας τεχνολογίας εμβολίων από την ανακοίνωση της Moderna δίνουν έτσι ελπίδες και ένα σαφές χρονοδιάγραμμα μικρού σχετικά χρόνου για να καλυφθεί και η νέα μετάλλαξη.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.