«Τουλάχιστον 24 μήνες»: Το ρωσικό εμβόλιο για τον κορωνοϊό εκθέτει πολύ κόσμο…

Ενδιαφέρουσα ενημέρωση, δε νομίζετε;
«Τουλάχιστον 24 μήνες»: Το ρωσικό εμβόλιο για τον κορωνοϊό εκθέτει πολύ κόσμο...

Στην αρχή αντιμετωπίστηκε από σύσσωμο, θαρρείς, τον υπόλοιπο κόσμο με σκωπτική διάθεση και το εργαστήριο που το έφτιαξε λοιδορήθηκε σε μεγάλο βαθμό. Ουδείς μπορούσε να πιστέψει πως το ρωσικό εμβόλιο- το οποίο, αξίζει να τονιστεί, ήταν έτοιμο από τα τέλη του καλοκαιριού- θα είναι αποτελεσματικό απέναντι στον κορωνοϊό.

Πέραν τούτου, όταν η Pfizer, η Moderna και η Οξφόρδη άρχισαν ν’ ανακοινώνουν το πόσο αποτελεσματικό είναι το δικό τους εμβόλιο, το Sputnik V, που επίσης έκανε λόγω για άνω του 90%, αντιμετωπίστηκε ως φτωχός συγγενής.

Πλέον, ωστόσο, θα μπορούσε να πει κανείς πως η επιστημονική ομάδα της Ρωσίας… έκλεισε στόματα. Μετά από έλεγχο διαπιστώθηκε πως το Sputnik V είναι 95% αποτελεσματικό (ένα νούμερο που του δίνει, έστω και για ελάχιστα, την 1η θέση στην σχετική κατηγορία), ενώ τώρα νέα ευρήματα έρχονται στο φως που το κάνουν ακόμα πιο… ελκυστικό.

Σε τι αναφερόμαστε;

Στο γεγονός πως σύμφωνα με τα όσα είπε (και ουδείς διέψευσε…) ο επικεφαλής της ομάδας των Ρώσων, ο Αλεξάντρ Γκίντσμπουργκ, το συγκεκριμένο εμβόλιο θα παρέχει κάλυψη 2 ολόκληρων ετών- εν αντιθέσει, ας πούμε, με τα υπόλοιπα που κυμαίνονται μεταξύ 5 μηνών και ενός έτους το πολύ.

Φυσικά, ανεξαρτήτως του ποιο εμβόλιο θα κάνει κάποιος, το σημαντικότερο εξ όλων είναι να μπορέσουμε σαν πλανήτης ν’ αποκτήσουμε ανοσία και ν’ αφήσουμε πίσω μας τον εφιάλτη μια για πάντα.

Όμως, καλό θα ήταν- ειδικά σε ό,τι έχει να κάνει με επιστημονικές προσπάθειες που έχουν στόχο το να πάρουμε τις ζωές μας πίσω- να είμαστε πιο «εγκρατείς» στις κρίσεις μας…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ