Τα βρίσκεις παντού: Τα τέσσερα τρόφιμα που «σκοτώνουν» τον κορωνοϊό

Από τι εξαρτάται αν θα περάσεις τον κορωνοϊό ελαφριά ή βαριά...

Ξεκάθαρη οι επιστήμονες...

Η πανδημία συνεχίζει να πλήττει σε τεράστιο βαθμό τον πλανήτη, καθώς όσο προχωράμε ολοένα και περισσότερο στην «καρδιά» του χειμώνα τόσο περισσότερο (φαίνεται πως) ανεβαίνουν τα νούμερα σε διασωληνωμένους, ανθρώπους που έχασαν την ζωή τους και κρούσματα.

Φυσικά το θετικό της όλης υπόθεσης είναι πως σύντομα το εμβόλιο (ή, ακριβέστερα, τα εμβόλια) θα είναι διαθέσιμα για την συντριπτική πλειονότητα των χωρών, κάτι που θα σημάνει, φυσικά, την αρχή του τέλους του κορωνοϊού.

Μέχρι να συμβεί αυτό, όμως, και μέχρι να επιτευχθεί ο μαζικός εμβολιασμός, οφείλει κανείς να προστατεύσει όσο το δυνατόν καλύτερα τον οργανισμό του, τηρώντας στο έπακρο τα μέτρα. Πέραν τούτου, ωστόσο, υπάρχουν και μερικά ακόμα πράγματα που μπορούμε να κάνουμε στο πλαίσιο του «προλαμβάνειν».

Για παράδειγμα, μπορούμε να στραφούμε σε τροφές οι οποίες- αποδεδειγμένα, πια- «εμποδίζουν» τον κορωνοϊό, καθώς τα χημικά συστατικά ορισμένων τροφίμων μπορούν να παρεμποδίσουν αποτελεσματικά ένα κομβικό ένζυμο του SARS-CoV-2.

Σύμφωνα με νέα έρευνα βοτανολόγων βιολόγων του Πανεπιστημίου της Βόρειας Καρολίνας, λοιπόν, οι πρωτεάσες ή πρωτεϊνάσες είναι σημαντικές για την υγεία και την βιωσιμότητα κυττάρων και ιών.

Επομένως, η παρεμπόδιση των πρωτεασών σημαίνει ότι τα κύτταρα δεν μπορούν να επιτελέσουν πολλές σημαντικές λειτουργίες όπως η αντιγραφή και ο αυτοδιπλασιασμός των κυττάρων.

Η συγκεκριμένη έρευνα έδειξε πως  4 συγκεκριμένες τροφές μπορούν να επιτύχουν, ως έναν βαθμό πάντα, αυτό το αποτέλεσμα. Πρόκειται για το πράσινο τσάι, δύο διαφορετικά είδη σταφυλιών, την σκόνη κακάο και τη μαύρη σοκολάτα.

 

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.