«Βοηθήστε μας, είμαστε σε πόλεμο»: το συγκλονιστικό μήνυμα γιατρού στη Θεσσαλονίκη

Το υγειονομικό τοπίο στη συμπρωτεύουσα θυμίζει σκηνή μάχης.
Κορωνοϊός: Πώς φτάσαμε στον φονικό Νοέμβριο με 240 θανάτους σε 10 μέρες

Έναν υγειονομικό πόλεμο περιέγραψε σήμερα σε ανάρτησή του ο ειδικευόμενος αναισθησιολόγος στο «Παπανικολάου» Δανιήλ Κωνσταντινίδης με τις εικόνες και τα λόγια του να συγκλονίζουν και να θυμίζουν γράμματα στρατιωτών από το μέτωπο.

Η ανάρτηση του ιατρού κλείνει με το περίφημο ρητό του Τζον Κένεντι για την πατρίδα:

«Βρισκόμαστε όλοι ενώπιον ενός υγειονομικού πολέμου άνευ προηγουμένου, τέτοιου που όμοιο του δεν έχει συναντήσει καμία γενιά που αυτή τη στιγμή κατοικεί στον πλανήτη. Σε ένα πόλεμο, όλοι υπηρετούμε την πατρίδα χωρίς ερωτήσεις, ειρωνίες, αμφισβητήσεις, και “ναι μεν, αλλά”. Την υπηρετούμε τηρώντας τα μέτρα, ακολουθώντας πιστά τις οδηγίες και βοηθώντας το σύστημα υγείας, με τις όποιες αναμφισβήτητες και τρανταχτές αδυναμίες του, να παραμείνει όρθιο.

Βοηθώντας και δίνοντας κουράγιο στους γιατρούς, νοσηλευτές και παραϊατρικό προσωπικό, να ανταπεξέλθουν στην άνιση και άνευ όρων αυτή μάχη. Δείχνοντας σεβασμό σε αυτούς που καθημερινά χάνουν τη μάχη με τον ιό, και ελπίζοντας πως και οι υπόλοιποι που νοσούν, θα καταφέρουν να βγουν νικητές. Κατανοώντας πως όσο πιο γρήγορα αποσυμφορηθεί η κατάσταση, τόσο περισσότεροι άνθρωποι θα έχουν πρόσβαση στα νοσοκομεία για τυχόν άλλα σοβαρά προβλήματα υγείας. Γνωρίζοντας πως τα δύσκολα είναι μπροστά μας, είναι η ώρα να τηρήσουμε ευλαβικά τη προτροπή του Τ.Φ.Κέννεντυ….”Μη κοιτάς τι κάνει η πατρίδα σου για σένα, κοίτα τι μπορείς να κάνεις εσύ για την πατρίδα σου”….»

«Βοηθήστε μας, είμαστε σε πόλεμο»: το συγκλονιστικό μήνυμα γιατρού στη Θεσσαλονίκη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ