«Διασταυρούμενη ανοσία»: Αυτοί είναι οι τυχεροί που έχουν αντισώματα στον κορωνοϊό χωρίς να έχουν νοσήσει ποτέ

Κορωνοϊός: «Καμπανάκι» λοιμωξιολόγων μετά το νέο ρεκόρ κρουσμάτων

Ακούγεται πολύ καλό και είναι αληθινό

Ο εφιάλτης του κορωνοϊού συνεχίζει να χτυπά με μανία τον πλανήτη, την ώρα που η μία χώρα μετά την άλλη μπαίνουν σε lockdown. Εκτός από τα άσχημα νέα όμως υπάρχουν και θετικά που ανεβάζουν την ψυχολογία του κόσμου.

Ένα τέτοιο φέρνει μια νέα έρευνα στη Βρετανία με επικεφαλής δυο Έλληνες της διασποράς. Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον Γιώργο Κασσιώτη του Ινστιτούτου Φράνσις Κρικ Λονδίνου και την Ελένη Ναστούλη του Πανεπιστημιακού Κολλεγίου του Λονδίνου ανακάλυψαν ότι ένα ποσοστό ανθρώπων που ποτέ δεν μολύνθηκαν από τον κορωνοϊό διαθέτει μια φυσική ανοσία χάρη σε προϋπάρχοντα αντισώματα στον οργανισμό τους, τα οποία μπορούν να εξουδετερώσουν το νέο ιό.

Ποιοι είναι οι τυχεροί της υπόθεσης και πώς εξηγείται αυτό το παράδοξο φαινόμενο; Οι ερευνητές ακόμα δεν έχουν καταλήξει σε ένα ασφαλές συμπέρασμα, όμως εικάζουν ότι η πιο πιθανή εξήγηση είναι αυτή:

Τα αντισώματα αυτής της διασταυρούμενης ανοσίας πιθανώς δημιουργήθηκαν κατά τη διάρκεια λοιμώξεων στο παρελθόν από τους εποχικούς κορωνοϊούς του κοινού κρυολογήματος.

Κάποιος δηλαδή που πέρασε ένα πολύ πιο άκακο κρυολόγημα μπορεί να έχει αποκτήσει αντισώματα στον covid με αποτέλεσμα είτε να μην νοσήσει, είτε αν μολυνθεί τελικά να το περάσει πολύ πιο ελαφριά από κάποιον άλλο…

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.