Φως στο τούνελ: Το πρώτο εμβόλιο με ελπίδες για τους ηλικιωμένους

Η αντίδραση της εταιρείας στα δημοσιεύματα.
Μύλος με τις μάσκες: Δε θα είναι παντού υποχρεωτικές

Η ομάδα που διατρέχει τον μεγαλύτερο κίνδυνο από τον κορωνοϊό και έχει αυξημένη θνητότητα είναι οι ηλικιωμένοι, ιδιαίτερα αυτοί με υποκείμενα νοσήματα. Η εύρεση του εμβολίου αφορά πρώτα αυτούς και η ανάγκη εύρεσής του γίνεται με πρώτο γνώμονα τις πιο ευαίσθητες ομάδες που πλήττονται.

Σύμφωνα με δημοσίευμα των Financial Times ένα από τα εμβόλια που αναπτύσσονται ανά τον κόσμο είχε τα πιο ενθαρρυντικά αποτελέσματα δημιουργίας αντισωμάτων σε ηλικιωμένους. Ο λόγος για τον εμβόλιο που αναπτύσσουν οι ερευνητικές ομάδες της Οξφόρδης σε συνεργασία με την AstraZeneca Plc.

Το πειραματικό εμβόλιο, όπως αναφέρει το ρεπορτάζ της εφημερίδας, προκαλεί ισχυρή ανοσοαπόκριση στους ηλικιωμένους αφού ενεργοποιεί προστατευτικά αντισώματα και λεμφοκύτταρα στις μεγαλύτερες ηλικιακές ομάδες με τους Times να επικαλούνται δύο πρόσωπα που έχουν γνώση του ευρήματος αυτού.

Ωστόσο τα μόνα επίσημα αποτελέσματα που έχουν δημοσιευτεί από την ανάπτυξη του εμβολίου ήταν την περίοδο του Ιουλίου και έδειχναν δεδομένα θετικά ως προς την ανοσοαπόκριση των εθελοντών σε υγιείς ενηλίκους μεν, 18-55 ετών δε ηλικιακά και όχι σε ηλικιωμένους.

Το Reuters ζήτησε τόσο από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης όσο και από την AstraZeneca να σχολιάσουν το δημοσίευμα των F.T. όμως προς το παρόν δεν υπάρχει απάντηση για το αν οι κλινικές δοκιμές δείχνουν να ευνοεί το νέο εμβόλιο τις μεγαλύτερες ηλικίες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ