Η τελευταία λύση: Μολύνουν εθελοντές με κορωνοϊό επί πληρωμή

Συμπτώσεις ή έγκλημα: Γιατροί πηδούν από τα παράθυρα μετά τις καταγγελίες τους για τον κορωνοϊό

Οι δοκιμές που θα επιταχύνουν τη δημιουργία του εμβολίου.

Η εταιρεία hVivo με έδρα το Λονδίνο συμφώνησε με την κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου ώστε να προχωρήσει σε σκόπιμη μόλυνση με Covid-19 υγειών εθελοντών για να επιταχυνθεί η ανάπτυξη του εμβολίου ενάντια στον ιό.

Η συμφωνία θα είναι ύψους 10 εκατομμυρίων λιρών και οι «δοκιμές πρόκλησης», οι οποίες χρονολογούνται ιστορικά από τον 18ο αιώνα, θα έχουν πιο γρήγορα αποτελέσματα από τις συμβατικές κλινικές δοκιμές των εμβολίων.

Η αμφιλεγόμενη μέθοδος για μία ασθένεια που δεν έχει ακόμα θεραπεία, θα εφαρμοστεί σε νεαρούς εθελοντές οι οποίοι δε θα πρέπει να έχουν άλλα προβλήματα υγείας, με σκοπό να δημιουργηθούν αντισώματα στους οργανισμούς τους.

Οι υποστηρικτές των μεθόδων αυτών υποστηρίζουν ότι τα οφέλη της κοινωνίας θα είναι πολύ μεγαλύτερα από τους κινδύνους που θα εκτεθούν οι λίγες χιλιάδες των εθελοντών. Η διάρκεια του προγράμματος θα είναι 2-4 μήνες, παρόλα αυτά είναι άγνωστα τα προβλήματα που μπορεί να δημιουργηθούν από τη σκόπιμη μόλυνση.

Στη Βρετανία υπάρχουν ήδη 2.500 εθελοντές από το κίνημα 1Day Sooner ενώ σε αντίστοιχα προγράμματα παγκοσμίως, οι εθελοντές έχουν φτάσεις κοντά στους 40.000. Στο βρετανικό πρόγραμμα, τα 10 εκατομμύρια λίρες της κρατικής χρηματοδότησης αναμένεται να αποδώσουν για τη συμμετοχή ως 4.000 λίρες ανά εθελοντή.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.