Η νέα σοκαριστική παρενέργεια του κορωνοϊού που κανείς δεν περίμενε.

Θύμισε ταινία ζόμπι: Ασθενής με κορονοϊό δραπευτεύει και σκοτώνει γυναίκα δαγκώνοντάς την

Πλέον ερευνάται αν επηρεάζει και άλλη αίσθηση.

Μετά την επιβεβαιωμένη απώλεια όσφρησης και γεύσης ως παρενέργεια του κορωνοϊού, οι επιστήμονες διαπιστώνουν ύστερα από νέες έρευνες ότι ο κορονοϊός SARS-CoV-2 επηρεάζει και την ακοή.

Με επικεφαλής τη δρα Φωτεινή-Στεφανία Κούμπα του Πανεπιστημιακού Κολλεγίου του Λονδίνου (UCL) και του Νοσοκομείου Royal National Throat Nose and Ear Hospital, η ομάδα Βρετανών επιστημόνων έκανε τη σχετική δημοσίευση στο βρετανικό ιατρικό περιοδικό «BMJ Case Reports», όπως αναφέρει ο Γκάρντιαν.

Η ομάδα επισήμανε την ανάγκη για γρήγορη αντιμετώπιση των προβλημάτων ακοής που προκύπτουν από την ασθένεια του ιού καθώς μπορεί να προκαλέσουν ξαφνική και μόνιμη απώλεια της ακοής.

Αφορμή στάθηκε η μελέτη του περιστατικού ενός 45χρονου ασθενούς που έπασχε από άσθμα και κόλλησε covid-19. Μία εβδομάδα μετά την έξοδό του από τη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, εμφάνισε απώλεια ακοής στο αριστερό αυτί του. Του είχαν χορηγηθεί ρεμδεσιβίρη, ενδοφλέβια στεροειδή και άλλα φάρμακα τα οποία όπως υποστήριξαν οι γιατροί δεν προκαλούν τέτοιες παρενέργειες, αλλά ούτε υπήρχε ιστορικό προβλήματος ακοής στον ασθενή.

Ο καθηγητής του Πανεπιστημίου του Μάντσεστερ, Κέβιν Μάνρο, υποστήριξε σε μελέτη του πως σε 121 ασθενείς διαπιστώθηκε ότι οι 16 είχαν προβλήματα ακοής μόλις δύο μήνες μετά το εξιτήριο από το νοσοκομείο.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.