Νέος τρόμος για τον κορωνοϊό: Δεν χτυπάει μόνο τους πνεύμονες

«Έπρεπε να σκοτώσουμε τους πρώτους ασθενείς κορωνοϊού στην Κίνα»

Ποια άλλα ζωτικά όργανα φαίνεται να επηρεάζονται.

Οι ερευνητές του Γενικού Νοσοκομείου της Γουχάν δημοσίευσαν στο αμερικανικό περιοδικό οφθαλμολογίας «JAMA Ophthalmology» την έρευνά τους στην οποία ανέφεραν ότι «ο ιός, πέρα από το αναπνευστικό σύστημα, μπορεί να μολύνει τους οφθαλμικούς ιστούς».

Η έρευνα βασίστηκε σε περιστατικά με τελευταίο να αναφέρεται σε Κινέζα ασθενή που εμφάνισε ξαφνικά σοβαρό οξύ γλαύκωμα στα μάτια της, ενώ μόλις είχε αναρρώσει από τον κορωνοϊό. Προκειμένου να πέσει η πίεση στα μάτια της ασθενούς έγινε εκ νέου εισαγωγή της στο νοσοκομείο όπου και εγχειρίστηκε στα μάτια. Οι γιατροί κατά τη διάρκεια της επέμβασης διαπίστωσαν ότι οι ιστοί των ματιών της είχαν μολυνθεί από τον Covid-19.

Η πιθανότητα να συνέβη η μόλυνση του ιού μέσω απευθείας διείσδυσης μολυσμένων σωματιδίων του αέρα είτε αγγίζοντας μία μολυσμένη επιφάνεια και μετά τα μάτια της είναι κάτι που εξετάζουν οι γιατροί αλλά ακόμα δεν έχει επιβεβαιωθεί ότι η ασθενής κόλλησε μέσω των ματιών της.

«Είναι πολύ πρόωρο να γνωρίζουμε τι σημαίνει για την υγεία των ματιών, το ότι έχουμε αυτόν τον ιό να αιωρείται στον αέρα γύρω από τα μάτια», δήλωσε η οφθαλμίατρος δρ Γκρέις Ρίχτερ του Οφθαλμολογικού Ινστιτούτου Ρόσκι του Πανεπιστημίου της Νότιας Καλιφόρνια.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.