Αυτός είναι ο πρώτος ασθενής παγκοσμίως που θεραπεύτηκε από τον ιό με φάρμακα

Αυτός είναι ο πρώτος ασθενής παγκοσμίως που θεραπεύτηκε από τον ιό με φάρμακα

Η πρώτη καταγεγραμμένη περίπτωση ασθενή με HIV που πιθανότατα ιάθηκε μόνο με φάρμακα.

;Ένα κοκτέιλ ισχυρών φαρμάκων που χορηγήθηκε σε Βραζιλιάνο ασθενή του HIV είναι ίσως υπεύθυνο για την πρώτη καταγραφή ανθρώπου με τον ιό που θεραπεύτηκε μόνο με τη χρήση φαρμάκων.

Όπως ανακοίνωσαν Βραζιλιάνοι επιστήμονες του Ομοσπονδιακού Πανεπιστημίου του Σάο Πάουλο στον Βραζιλιάνο ασθενή χορηγήθηκε ισχυρό αντιικό κοκτέιλ φαρμάκων και εδώ και 66 εβδομάδες δεν υπάρχει ίχνος λοίμωξης στον οργανισμό του.

Οι δύο μόνες περιπτώσεις θεραπείας που είχαν καταγραφεί ως σήμερα έγιναν με υψηλού κινδύνου μεταμόσχευση μυελού των οστών για αντικαρκινική θεραπεία. Ο ένας ονομάστηκε «Ασθενής του Βερολίνου», ο δεύτερος «ασθενής του Λονδίνου» και ο τελευταίος που ακόμα η υπόθεσή του ερευνάται «ασθενής του Σάο Πάολο».

Τα αποτελέσματα ακόμα δεν έχουν επιβεβαιωθεί και από άλλα εργαστήρια, βρίσκονται ακόμα σε προκαταρκτικό στάδιο με πολλούς επιστήμονες να αμφισβητούν πριν ολοκληρωθούν οι έρευνες το κατά πόσο ήταν το κοκτέιλ των φαρμάκων που οδήγησε στη θεραπεία.

«Αν και είναι ακόμη μία μεμονωμένη περίπτωση, πιθανώς συνιστά την πρώτη μακρόχρονη ύφεση του HIV χωρίς μεταμόσχευση μυελού των οστών», ανακοίνωσαν οι επιστήμονες, με επικεφαλής τον δρα Ρικάρντο Ντίαζ, στο πλαίσιο του ετήσιου διεθνούς ιατρικού συνεδρίου «AIDS 2020», το οποίο φέτος έγινε διαδικτυακά λόγω κορωνοϊού, σύμφωνα με τους «New York Times» και το «Science».

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.