Με πέντε γκάφες σε δύο εβδομάδες δέχεται πλήγματα, επικοινωνιακά και όχι μόνο, η Νέα Δημοκρατία.
Τις τελευταίες δύο (και κάτι…) εβδομάδες η πολιτική της κυβέρνησης είναι πολιτική… οπισθοχώρησης και απόσυρσης. Με πέντε επικοινωνιακές γκάφες σε αυτό το διάστημα, κάτι εμφανώς δεν πάει καλά για τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τους ανθρώπους που εμπιστεύτηκε, στο περιβάλλον του αλλά και στα υπουργεία.
Η αρχή έγινε με την περιβόητη συναυλία… επί του δρόμου της Άλκηστη Πρωτοψάλτη, με την πομπή να περνάει και από το Μέγαρο Μαξίμου και οι φωτογραφίες του συνωστισμού και τη μη τήρησης των μέτρων προστασίας, έγιναν viral. Μάλιστα στο «Εθνος της Κυριακής» ο δήμαρχος Κώστας Μπακογιάννης παραδέχθηκε το λάθος, αναλαμβάνοντας όμως ο ίδιος την ευθύνη.
Ακολούθησαν τα περιβόητα voucher. Ακατανόητες φράσεις όπως ««Σκοιλ Ελικικου», «Μετζη του νεουκτη» και «Λοιμώχθηκαν» έμειναν για μέρες στο top trend των social media και ήταν φράσεις από ερωτήσεις προς επιστήμονες που διεκδικούσαν το επίδομα των 600 ευρώ. Εντέλει, μετά το… κράξιμο, το εκπαιδευτικό επίδομα δόθηκε απευθείας και δίχως προγράμματα κατάρτισης…
Τρίτο «χτύπημα»; Η Marfin, δέκα χρόνια μετά την τραγωδία. Κι ενώ η κυβέρνηση, θέλοντας να καρπωθεί επικοινωνιακά από το γεγονός, ανακοίνωσε ότι θα τιμήσει τα θύματα σε εκδήλωση με αναμνηστική πλάκα, τα αντιπολιτευόμενα κόμματα θυμήθηκαν ότι το ελληνικό δημόσιο είχε προσφύγει κατά της αποζημίωσης ύψους 2,24 εκατ. ευρώ των συγγενών των θυμάτων. Απόρροια τούτου ο πρωθυπουργός άρον άρον και με το επιχείρημα του «ελάχιστου δείγμα ηθικής υποχρέωσης» για τους τρεις υπαλλήλους που έχασαν τη ζωή τους τον Μάιο του 2010, να προβεί το δημόσιο σε αναίρεση της ένστασης της απόφασης του Εφετείου. ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ κατηγόρησαν την κυβέρνηση για «χυδαιότητα, φαρισαϊσμό και υποκρισία».
Τις ίδιες ημέρες, είχε γίνει πρώτο θέμα ότι οι καλλιτέχνες και ο πολιτισμός είχαν αγνοηθεί από την κυβέρνηση στα μέτρα στήριξης εν μέσω κορωνοϊού και το επίδομα των 800 ευρώ (για ενάμισι μήνα) ενώ ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης έκανε λόγο για «αποκαρδιωτική πορεία» αναφερόμενη στην κινητοποίησή τους. Εντέλει η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη έκανε πίσω και υπέγραψε για να λάβουν το επίδομα.
Και, δύο 24ωρα μετά, αποσύρθηκε άρον άρον το σποτ της Πολιτικής Προστασίας με τον ηθοποιό Χρήστο Λούλη για τον συνωστισμό στις πλατείες, έπειτα από τις αντιδράσεις που πυροδότησε για σεξισμό και μείωση των γυναικών. Αντιδράσεις όχι και λίγες: έντονες. Και το σποτ αποσύρθηκε λίγες ώρες αφότου κυκλοφόρησε…