Μόσιαλος: Πότε θα γνωρίζουμε τα πρώτα στοιχεία για το εμβόλιο

Κορωνοϊός: Η ελπίδα έρχεται από την Κίνα

Το εμβόλιο που περιμένει όλος ο πλανήτης.

Το εμβόλιο ή κάποιου είδους φάρμακο που να βοηθά στην καταπολέμηση του κορωνοϊού περιμένει όλος ο πλανήτης. Ο φονικός ιός έχει εξαπλωθεί σε όλον τον πλανήτη αφήνοντας πίσω του εκατοντάδες χιλιάδες νεκρούς.

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ ο Ηλίας Μόσιαλος σημείωσε ότι μέσα στον Ιούνιο θα γνωρίζουμε για την ασφάλεια των πρώτων εμβολίων που δοκιμάζονται. Ο καθηγητής τόνισε ότι μέσα στον Ιούλιο θα έχουν ασφαλείς ενδείξεις αν λειτουργούν.

Ο εκπρόσωπος της ελληνικής κυβέρνησης στους διεθνείς οργανισμούς σημείωσε ότι αν πετύχουν τα πέντε πρώτα που είναι σε εξέλιξη τότε θα υπάρχει εμβόλιο μέχρι το τέλος του έτους. Διαφορετικά θα πρέπει να περιμένουμε το νέο έτος και το καινούργιο κύμα εμβολίων.

Ο καθηγητής πολιτικής της υγείας στο LSE ρωτήθηκε και για το γεγονός ότι η Αφρική έχει χτυπηθεί λιγότερο σε σχέση με την Ευρώπη και τις ΗΠΑ. Η αχανής ήπειρος με κακές δομές υγείας ως επί των πλείστων έχει πολύ λίγα κρούσματα και θανάτους μέχρι στιγμής.

Ο καθηγητής αφού εξήγησε ότι υπάρχει διαφορά μερικών εβδομάδων στην εκδήλωση της νόσου εκεί, σημείωσε ότι η Αφρική δεν έχει μεγάλο αριθμό ηλικιωμένων σε σχέση με την Ευρώπη. Διερωτήθηκε ακόμη μήπως υπάρχει ανοσοπροστασία αφού μεγάλο μεγάλος του πληθυσμού είναι πιθανό να έχει εκτεθεί σε άλλους τύπους κορωνοϊών και να έχει αναπτύξει αντισώματα.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.