Κορωνοϊός: Πότε θα είναι έτοιμο το εμβόλιο που περιμένει όλος ο πλανήτης

Κορωνοϊός: Πότε θα είναι έτοιμο το εμβόλιο που περιμένει όλος ο πλανήτης

Τι λένε οι επιστήμονες

Ας μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας. Ακόμα και αν ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας δεν μιλάει επίσημα για πανδημία, είμαστε πολύ κοντά σε αυτή.

Ο λόγος που οι επιστήμονες βρίσκονται σε αναστάτωση δεν έχουν να κάνουν με τα συμπτώματα του κορωνοϊού. Η πλειονότητα του κόσμου που θα νοσήσει θα έχει συμπτώματα μιας απλής γρίπης.

Το άγχος όλων είναι να επιβραδυνθεί η εξάπλωση του ιού για να αντέξουν τα συστήματα υγείας και να μην γονατίσουν αν πέσουν εκατοντάδες κρούσματα μαζί. Και φυσικά για να προστατευτούν οι ευπαθείς ομάδες που κινδυνεύουν περισσότερο.

Οι περισσότεροι επιστήμονες θεωρούν ότι πράγματι τους καλοκαιρινούς μήνες θα υπάρχει μια ύφεση, όμως τον ερχόμενο χειμώνα ο ιός θα επανέλθει. Γι’ αυτό και γίνεται πραγματικά αγώνας δρόμου για το εμβόλιο.

Παρόλα αυτά τα μηνύματα που έρχονται από την επιστημονική κοινότητα δεν είναι πολύ αισιόδοξα. Οι περισσότεροι θεωρούν ότι το εμβόλιο δεν θα είναι διαθέσιμο ούτε το 2021 (για το 2020 δεν γίνεται καν συζήτηση).

Και αυτό γιατί ακόμα και αν βρεθεί μέχρι να γίνουν οι απαραίτητες δοκιμές ώστε να σιγουρευτούν ότι δεν θα προκαλέσει περισσότερα προβλήματα απ’ όσα θα λύσει, λόγω παρενεργειών, θα περάσει χρόνος.

Η αισιόδοξη πρόβλεψη μιλάει για το 2022. Και αυτό με ερωτηματικό…

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.