Πρωτοβουλία ΗΠΑ: Η δήλωση-σταθμός που δείχνει ότι η Αμερική βάζει stop στις ορέξεις Ερντογάν (ΒΙΝΤΕΟ)

Πρωτοβουλία ΗΠΑ: Η δήλωση-σταθμός που δείχνει ότι η Αμερική βάζει stop στις ορέξεις Ερντογάν (ΒΙΝΤΕΟ)

Είναι, πια, επίσημο...

Τις τελευταίες ημέρες υπάρχουν επαμφοτερίζουσες απόψεις σχετικά με το πώς πήγε η επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στις ΗΠΑ και την συνάντησή του με τον Πλανητάρχη, Ντόναλντ Τραμπ.

Παρά το γεγονός πως ο Έλληνας πρωθυπουργός υπέπεσε σε μια μικρή… γκάφα, και πολλοί στάθηκαν στο γεγονός πως έδινε την αίσθηση πως απλά «ακολουθούσε» τον Αμερικανό πρόεδρο και δε φάνηκε να παίρνει πρωτοβουλίες, τα πρώτα θετικά σημάδια έκαναν την εμφάνισή της- και, μάλιστα, πολύ γρήγορα.

Όπως αποκάλυψε ο ΣΚΑΪ, οι ΗΠΑ προτίθενται να παρέμβουν με στόχο την αποκλιμάκωση της έντασης ανάμεσα σε Ελλάδα και Τουρκία, κόβοντας παράλληλα το βήχα στον «Σουλτάνο». Διαβάζουμε χαρακτηριστικά στο site του σταθμού:

Με αποκλειστική δήλωση στην ανταποκρίτρια του ΣΚΑΪ, Κατερίνα Σώκου, ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο- μετά την δεξίωση που παρέθεσε για τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ- επιβεβαίωσε τις πληροφορίες ότι επίκειται διπλωματική πρωτοβουλία της Ουάσινγκτον προκειμένου να αποκλιμακωθεί η ένταση Ελλάδας-Τουρκίας. 

Αυτή θα λάβει μία μορφή στην οποία προτίθεται και ο Μάικ Πομπέο να παρέμβει σε ανώτατο διπλωματικό επίπεδο εφόσον όλα πάνε καλά στις επαφές. Ο μεσολαβητής των ΗΠΑ θα είναι ο υφυπουργός Εξωτερικών αρμόδιος για τις Ευρωπαϊκές Υποθέσεις, Μάθιου Πάλμερ, ο οποίος αναμένεται να μεταβεί στην Τουρκία τον επόμενο μήνα.

Ο κ. Πάλμερ έχει ήδη προγραμματίσει ταξίδι στην Ελλάδα στις αρχές Μαρτίου. 

Ωστόσο η αμερικανική προσπάθεια αναμένεται να ενταθεί το επόμενο διάστημα μετά το «πράσινο φως» που άναψε το αίτημα του Έλληνα πρωθυπουργού στην Ουάσινγκτον να αναλάβουν οι ΗΠΑ μεγαλύτερο ρόλο στην αποκλιμάκωση της έντασης. 

Αυτή η πληροφορία έρχεται να επιβεβαιώσει τα όσα έγραφε το instanews από το πρωί της Τετάρτης (8/1), πως οι ΗΠΑ ετοιμάζουν… χουνέρι στον Ερντογάν και ότι το θερμό επεισόδιο δείχνει ν’ απομακρύνεται. 

Δείτε παρακάτω το χαρακτηριστικό βίντεο:

 

 

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.