Το χουνέρι του Τραμπ στον Ερντογάν που τελειώνει την πιθανότητα θερμού επεισοδίου με την Ελλάδα

Το χουνέρι του Τραμπ στον Ερντογάν που τελειώνει την πιθανότητα θερμού επεισοδίου με την Ελλάδα

Μια οικονομία στα όριά της

Όσοι ήξεραν πρόσωπα και καταστάσεις στην Τουρκία στοιχημάτιζαν ότι το τελευταίο που επιθυμεί ο Σουλτάνος είναι ένα θερμό επεισόδιο με την Ελλάδα.

Ακολουθώντας την τακτική σκύλου που γαβγίζει, αλλά δεν δαγκώνει ο Ερντογάν κρατούσε αδιάλλακτη στάση απέναντι στην Ελλάδα θέλοντας να ενισχύσει το ηγετικό προφίλ του εντός των τειχών, σε ένα ακροατήριο που αποτελεί τον πυρήνα της εκλογικής πελατείας του.

Στην πραγματικότητα όμως ο Σουλτάνος γνωρίζει ότι μετά το χουνέρι του Τραμπ τα περιθώρια ελιγμών του είναι ελάχιστα. Με μια οικονομία η οποία μετά τα γεγονότα στην Συρία πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο καθώς η βασική ατμομηχανή της ο τουρισμός, υποχωρεί, ο Ερντογάν βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο.

Οι απειλές Τραμπ για νέες οικονομικές κυρώσεις οδήγησε το τουρκικό νόμισμα σε υποχώρηση έναντι του δολαρίου και την οικονομία της χώρας στην εντατική.

Μέσα σε αυτό το κλίμα και όσο ο Τραμπ δεν γυρίζει τον διακόπτη ένα θερμό επεισόδιο με την Ελλάδα θα έδινε τη χαριστική βολή και στην οικονομία της Τουρκίας και στον ίδιο τον Ερντογάν. Και ο Σουλτάνος το γνωρίζει αυτό καλύτερα απ’ τον καθένα…

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.