Λαφαζάνης: Ο Βαρουφάκης πάσχει από μυθομανία

Λαφαζάνης: Ο Βαρουφάκης πάσχει από μυθομανία

Σκληρή απάντηση στον πρώην τσάρο της Ελληνικής Οικονομίας για τις δηλώσεις του σχετικά με την περίφημη έφοδο στο Νομισματοκοπείο έδωσε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης

«Ο Γ. Βαρουφάκης ματαίως επιχειρεί να αποκρύψει τον άσχημο ρόλο του στην συνθηκολόγηση του τρίτου μνημονίου», είναι η “πληρωμένη” απάντηση που έδωσε αργά χθες το  βράδυ  ο πρώην επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας, ο οποίος κατηγορεί τον Γ. Βαρουφάκη πως πάσχει από «μυθομανία»

Θυμίζουμε πως σε συνέντευξή του στο Ποντίκι ο πρώην υπουργός Οικονομικών είπε πως η ιδέα εισβολής στο Νομισματοκοπείο, με στόχο να υπεξαιρεθούν τα ταμειακά διαθέσιμα της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (τις δραματικές εκείνες ημέρες της «περήφανης διαπραγμάτευσης» του 2015 όταν η χώρα βρέθηκε χιλιοστά μακριά από το χείλος της αβύσσου), ανήκε στον… Αλέκο Φλαμπουράρη και όχι στον μετέπειτα επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας.

Ο κ. Βαρουφάκης έκανε λόγο για «ανοησίες του Φλαμπουράρη», αφήνοντας αιχμή και για τον Π. Λαφαζάνη, λέγοντας ότι αν και δεν ήταν δική του ιδέα έσπευσε μετά να πει «ναι, εγώ το έκανα» για να πάρει τη… δόξα…

Η δήλωση του Παναγιώτη Λαφαζάνη:

«Η συνέντευξη Βαρουφάκη στο Ποντίκι και ιδιαίτερα τα όσα αναφέρει για το πρόσωπό μου, αποτελούν μνημείο αναλήθειας, άξια μόνο για Νόμπελ μυθομανίας.

Ο Γιάννης Βαρουφάκης ουδέποτε υποστήριξε την έξοδο από την Ευρωζώνη, την οποία χαρακτήριζε καταστροφή , όπως ουδέποτε χρησιμοποίησε στα σοβαρά την σχεδιασμένη μετάβαση στο εθνικό νόμισμα, έστω ως  διαπραγματευτικό χαρτί  έναντι των πιστωτών και ως πραγματική εναλλακτική λύση, προκειμένου να αποκομίσει κάποια οφέλη για την χώρα μας.

Αντίθετα ο Γιάννης Βαρουφάκης, βάζοντας φαρδιά πλατιά από τον Φλεβάρη την υπογραφή του στην επέκταση της Δανειακής Σύμβασης του δεύτερου  μνημονίου του Α. Σαμαρά, και στην εξουσιοδότηση τον Ιούλιο στον Αλ. Τσίπρα να συζητήσει νέο πρόγραμμα, έστρωσε τον δρόμο, μαζί με την αδιέξοδη και ζημιογόνα στο ενδιάμεσο διαπραγματευτική τακτική του, στο τρίτο καταστροφικό μνημόνιο.

Τέλος, για όσους θέλουν  να πληροφορηθούν το μένος του Γ. Βαρουφάκη όχι στο πρόσωπό μου αλλά προφανώς στις γνωστές απόψεις μου, τους παραπέμπω στα βιβλία του, όπου περιγράφει ανερυθρίαστα τις συνωμοσίες του για να μην αναλάβω οικονομικό υπουργείο και χαλάσω την καλή εικόνα της κυβερνητικής διαπραγματευτικής ομάδας προς την τρόϊκα.

Το συμπέρασμα που προκύπτει είναι ολοφάνερο: Την ώρα που η χώρα είναι δεμένη χειροπόδαρα με ένα τέταρτο άτυπο αλλά πολύ χειρότερο μνημόνιο και το αίτημα της εθνικής και κοινωνικής απελευθέρωσης είναι πιο επίκαιρο από ποτέ, ο ελληνικός λαός, παρά και ενάντια στα αποτελέσματα των ευρωεκλογών, οφείλει να γυρίσει την πλάτη του τόσο στη νεοφιλελεύθερη ΝΔ και τον μεταλλαγμένο ΣΥΡΙΖΑ όσο και σε όλους εκείνους που όψιμα επιχειρούν να εμφανίσουν ένα παραπλανητικό πολιτικό πρόσωπο για να εγκλωβίσουν τη ριζοσπαστική λαϊκή διαμαρτυρία απέναντι στον ολοκληρωτισμό της ΕΕ και την νέα αποικιοποίηση της χώρας.»

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.