Βαρουφάκης: Η ιδέα για «εισβολή» στο Νομισματοκοπείο ήταν του Φλαμπουράρη

Βαρουφάκης: Η ιδέα για «εισβολή» στο Νομισματοκοπείο ήταν του Φλαμπουράρη

" Δεν ήταν δική του ιδέα, μετά τον κατηγόρησαν, γι’ αυτό και είπε "ναι, εγώ το έκανα". Δεν το έκανε αυτός, τις ανοησίες τις έλεγε ο Φλαμπουράρης..."λέει ο επικεφαλής του ΜέΡΑ25 σε συνέντευξη που έδωσε στην εφημερίδα "Το Ποντίκι"

Για πρώτη φορά λέει πως η  ιδέα της «εισβολής» στο Νομισμτοκοπείο δεν ήταν του Παναγιώτη Λαφαζάνη, όπως γράφτηκε τότε, αλλά του Αλέκου Φλαμπουράρη:  “Η ιδέα ήταν του Φλαμπουράρη. Δεν ήταν του Παναγιώτη». Εξήγησε όμως τον λόγο για τον οποίο ο πρώην γραμματέας του Πολιτικού Συμβουλίου της ΛΑ.Ε οικειοποιήθηκε αυτό το σχέδιο «Δεν ήταν δική του ιδέα, μετά τον κατηγόρησαν, γι’ αυτό και είπε “ναι, εγώ το έκανα”. Δεν το έκανε αυτός, τις ανοησίες τις έλεγε ο Φλαμπουράρης, γιατί έχω καταγράψει ακριβώς πώς είχε γίνει η ιστορία“, ανέφερε χαρακτηριστικά .

Ο πρώην Υπουργός Οικονομικών αναφέρθηκε και στις σχέσεις του με τον Παναγιώτη Λαφαζάνη και την Ζωή Κωνσταντοπούλου:  «Εγώ τους σεβάστηκα απολύτως. Ήμουν αυτός ο οποίος πήγε στην Κοινοβουλευτική Ομάδα και κάθισα ώρες και τους μιλούσα. Εκείνοι ήταν πολύ επιθετικοί, εγώ ήμουν συντροφικός απέναντί τους…. Και μάλιστα με τη Ζωή είχαμε πάρα πολύ καλή σχέση στο τέλος. Ο Παναγιώτης ήταν πάντα αρνητικός απέναντί μου, εγώ ήμουν πάντα συντροφικός μαζί του. Και μάλιστα στο βιβλίο μου, που θα το διαβάσεις, θα δεις ότι δεν αναφέρομαι πουθενά αρνητικά γι’ αυτόν. Αυτός με βρίζει καθημερινά, ποτέ δεν έχω αναφερθεί αρνητικά. Και μάλιστα τον έχω «αθωώσει» ουσιαστικά και για το νομισματοκοπείο».

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.