
Μήπως πρέπει να αρχίσετε να πίνετε φραπέ;
Στιγμιαίος καφές φραπέ και χοληστερόλη
Το φραπέ έχει λιγότερο καφεστόλη (cafestol) από τον γαλλικό καφέ, ή από τον ελληνικό καφέ, σύμφωνα με τον δρ Rob Van Dam, επίκουρο καθηγητή στο Τμήμα Διατροφής στην Σχολή Δημόσιας Υγείας του Χάρβαρντ. Η καφεστόλη είναι μια ουσία που μπορεί να αυξήσει τη χοληστερόλη. Αν έχετε ήδη υψηλή χοληστερόλη ή οικογενειακό ιστορικό καρδιακής νόσου, ο στιγμιαίος καφές είναι μια καλύτερη επιλογή από τον γαλλικό ή ελληνικό καφέ.
Καφεΐνη
Ο στιγμιαίος καφές φραπέ έχει χαμηλότερη περιεκτικότητα σε καφεΐνη από άλλα είδη καφέ. Αυτό δεν είναι αλήθεια για όλες τις μάρκες, αλλά αν διαβάσετε τις ετικέτες, μπορείτε να βρείτε στιγμιαίο καφέ με μόλις 27 mg καφεΐνης ανά μερίδα. Μια μερίδα είναι συνήθως 1 κουταλάκι του γλυκού. Ένα φλιτζάνι από άλλα είδη καφέ έχει τουλάχιστον 95 mg καφεΐνης.
Τελευταίες Ειδήσεις
- Τέλος εποχής: Ο λόγος που κατέρρευσε σαν χάρτινος πύργος η αυτοκρατορία εστιατορίων του Salt Bae
- «Σε ένα χρόνο εξαερώθηκε»: Αιχμηρός Βαξεβάνης για «τη μάστιγα των δημοσκόπων» και το κόμμα του 24%
- Τιμές super market στα ύψη: Τι συμφώνησαν Κυριάκος Μητσοτάκης και Γεράσιμος Σκλαβενίτης στη συνάντησή τους