«Σάρωσε» με 12 υποψηφιότητες στα BAFTA το «The Favourite» του Λάνθιμου

«Σάρωσε» με 12 υποψηφιότητες στα BAFTA το «The Favourite» του Λάνθιμου

Δώδεκα υποψηφιότητες απέσπασε συνολικά το τελευταίο φιλμ του Γιώργου Λάνθιμου με τίτλο «The Favourite» στα «βρετανικά Όσκαρ», όπως χαρακτηρίζονται τα Βραβεία της Βρετανικής Ακαδημίας Κινηματογράφου, γνωστά και με το ακρωνύμιο BAFTA.

To φιλμ εποχής του Λάνθιμου συνεχίζει την θριαμβευτική του πορεία σε διεθνές επίπεδο, «σαρώνοντας» τις υποψηφιότητες σε αυτή τη σημαντική κινηματογραφική διοργάνωση.

Όπως ανακοινώθηκε το πρωί της Τετάρτης, το «Τhe Favourite» θα δώσει συνολικά μάχη σε 11 κατηγορίες των βραβείων.

Αυτές περιλαμβάνουν τις κατηγορίες της Καλύτερης ταινίας (Ξένης και Βρετανικής) του Καλύτερου ‘Α Γυναικείου Ρόλου (Ολίβια Κόλμαν), της Καλύτερης Σκηνοθεσίας, του Καλύτερου Σεναρίου, του Καλύτερου Β’ Γυναικείου Ρόλου (δύο υποψηφιότητες για την Έμα Στόουν και την Ρέιτσελ Βάις), της Καλύτερης Φωτογραφίας, του Καλύτερου Σχεδιασμού Παραγωγής, του Καλύτερου Σχεδιασμού Κοστουμιών, του Καλύτερου Μακιγιάζ και τέλος του Καλύτερου Μοντάζ.

Tο Bohemian Rhapsody, το First Man, το Roma και το A Star Is Born ακολουθούν με εφτά υποψηφιότητες έκαστη.

Στην κατηγορία της Καλύτερης Ταινίας υποψήφιο είναι και το «Green Book», το ριμέικ του μιούζικαλ «Α Star is Born», το μαυρόασπρο «Ρόμα» και το «BlacKkKlansman» του Σπάικ Λι.

Στην κατηγορία του Καλύτερου Α’ Γυναικείου ρόλου η Ολίβια Κόλμαν θα αναμετρηθεί με την Γκλεν Κλόουζ (που όπως και η Κόλμαν βραβεύτηκε πριν από λίγες μέρες με Χρυσή Σφαίρα και είναι υποψήφια για το «The Wife») τη Lady Gaga, τη Βαϊόλα Ντέιβις και τη Μελίσα Μακάρθι.

Ο Κρίστιαν Μπέιλ, ο οποίος υποδύθηκε τον πρώην αντιπρόεδρο των ΗΠΑ Ντικ Τσέινι στο «Vice», ο Ράμι Μάλεκ, που υποδύθηκε τον Φρέντι Μέρκιουρι στο «Bohemian Rhapsody» και ο Βίγκο Μόρτενσεν για το «Green Book» είναι υποψήφιοι για βραβείο Α΄Ανδρικού Ρόλου, ενώ την λίστα συμπληρώνει ο Μπράιντλεϊ Κούπερ και ο Στιβ Κούγκαν.

Κάτι που προκάλεσε εντύπωση στις φετινές υποψηφιότητες των BAFTA είναι το γεγονός ότι, στην πιο σημαντική κατηγορία, εκείνη της Καλύτερης Ταινίας, δεν συμπεριλαμβάνεται καν το Bohemian Rhapsody.

Η φετινή απονομή των βραβείων Bafta θα πραγματοποιηθεί στις 10 Φεβρουαρίου στο Λονδίνο.

 

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.