Οι πέντε βασικοί λόγοι που πέφτουν τα μαλλιά σας

Οι πέντε βασικοί λόγοι που πέφτουν τα μαλλιά σας

Αν καταφέρετε να καταλάβετε γιατί έχετε τριχόπτωση, είναι πιθανό να φτάσετε και στη λύση του προβλήματος...

Είναι γεγονός, ότι οι άνδρες είναι πιο πιθανό να παρουσιάσουν αυξημένη τριχόπτωση σε σύγκριση με τς γυναίκες και, μοιραία, να εμφανιστούν φαλακρά σημεία στο τριχωτό της κεφαλής τους.

Αλλά η αραίωση των μαλλιών και η τριχόπτωση είναι σύνηθες φαινόμενο και μεταξύ των γυναικών, για τις οποίες αποτελεί κατά κανόνα και πιο “ευαίσθητο” θέμα για την εξωτερική τους εμφάνιση.

Δείτε τις 5 βασικότερες αιτίες που τόσο οι άντρες, όσο και οι γυναίκες, έχουν τριχόπτωση:

Αυξημένο στρες

Αυτό δεν αφορά μόνο στον ψυχολογικό παράγοντα. Οποιοδήποτε είδος φυσικού τραύματος στο σώμα (χειρουργική επέμβαση, αυτοκινητιστικό ατύχημα, σοβαρή ασθένεια, ακόμα και δυνατή γρίπη) μπορεί να προκαλέσει προσωρινή απώλεια μαλλιών. Τα μαλλιά έχουν έναν, σχεδόν, προκαθορισμένο κύκλο ζωής: φάση ανάπτυξης, φάση ανάπαυσης και φάση πτώσης. Όταν βιώνετε ένα γεγονός που αυξάνει το στρες στον οργανισμό, μπορεί να επηρεαστεί αυτός ο κύκλος και περισσότερες τρίχες να περάσουν ταυτόχρονα στην φάση της πτώσης, σύμφωνα με τον δερματολόγο Marc Glashofer, από τη Νέα Υόρκη. Η τριχόπτωση γίνεται συχνά αισθητή μετά από την πάροδο 3 έως 6 μηνών μετά το τραυματικό γεγονός.

Υπερβολική βιταμίνη Α στον οργανισμό

Σύμφωνα με την Αμερικανική Ακαδημία Δερματολογίας, η υπερβολική κατανάλωση συμπληρωμάτων που περιέχουν βιταμίνη Α, μπορεί να οδηγήσει σε απώλεια των μαλλιών. Η συνιστώμενη ημερήσια δοσολογία για την λήψη βιταμίνης Α είναι οι 5.000 μονάδες (International Units – IU) για ενηλίκους και για παιδιά άνω των 4 ετών. Τα συμπληρώματα μπορεί να περιέχουν από 2.500 IU έως και 10.000 IU.

Έλλειψη πρωτεΐνης

Αν δεν παίρνετε αρκετή πρωτεΐνη μέσω της διατροφής σας, τότε ο οργανισμός σας μπορεί να απορροφήσει την πρωτεΐνη που του λείπει, με το να “δώσει εντολή” για να σταματήσει η ανάπτυξη των μαλλιών. Και σε αυτή την περίπτωση, αυτό θα γίνει αντιληπτό με καθυστέρηση περίπου 2 με 3 μηνών από την στιγμή της απότομης πτώσης στα επίπεδα πρωτεΐνης στο σώμα.

Κληρονομικότητα

Έχει διαπιστωθεί, ότι, αν στην ευρύτερη οικογένεια ενός ατόμου, οι γυναίκες ή οι άνδρες εμφανίζουν τα πρώτα σημάδια έντονης τριχόπτωσης σε μια συγκεκριμένη ηλικία, τότε το πιο πιθανό είναι στην ίδια ηλικία να αρχίσει να έχει τριχόπτωσης και το συγκεκριμένο άτομο. Και ενώ στους άντρες αυτό γίνεται αντιληπτό εύκολα επειδή κατά κανόνα υποχωρεί η γραμμή των μαλλιών στο μέτωπο, στις γυναίκες το πρώτο σημάδι είναι η αραίωση των μαλλιών.

Αναιμία

Σχεδόν το 10% των ανθρώπων έχει μικρότερη ή μεγαλύτερη έλλειψη σιδήρου που προκαλεί τον πιο συνήθη τύπο αναιμίας. Θα πρέπει να κάνετε τεστ αίματος για να διαγνωστεί η έλλειψη σιδήρου, αλλά ένα από τα συμπτώματά της είναι και η μερικώς αυξημένη τριχόπτωση ή/και αραίωση των μαλλιών. Σε συνεννόηση με τον γιατρό σας, μπορείτε να πάρετε κάποιο συμπλήρωμα σιδήρου για να εξισορροπήσετε τις επιπτώσεις αυτές.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.