Ούτε που πάει το μυαλό σας! Αυτό το ζώο ευθύνεται για 750.000 θανάτους

Ούτε που πάει το μυαλό σας! Αυτό το ζώο ευθύνεται για 750.000 θανάτους

Κανείς δεν μπορεί να το φανταστεί.

Όταν μιλάμε για ένα φονικό ζώο, όλοι φανταζόμαστε κάτι τεράστιο με σουβλερά δόντια και γαμψά νύχια!

Κάποιο ζώο πελώριο και τρομακτικό ή κάποιο ζώο κυνηγό , που αν μας πιάσει θα γίνουμε σίγουρα ένα από τα αγαπημένα του γεύματα.

Κι όμως με βάση την στατιστική έρευνα, σήμερα θα σας δείξουμε μία λίστα διαφορετική από αυτο που περιμένατε, η οποία απαρυθμεί τα 10 πιο φονικά ζώα στον πλανήτη, όχι με βάση την τρομακτική του εμφάνιση, αλλά με βλαση την θνησιμότητα για την οποία είναι υπεύθυνα ως προς τον άνθρωπο.

10. O ιπποπόταμος είναι μεγάλο φυτοφάγο θηλαστικό της οικογένειας των ιπποποταμιδών, που ζει στην Αφρική. Ευθύνεται για 500 θανάτους ανθρώπων ετησίως.

9. Η ταινία είναι γένος κεστώδων σκωλήκων το οποίο περιλαμβάνει μερικά σημαντικά για τα ζώα παράσιτα. Τα μέλη του γένους είναι υπεύθυνα για τις ταινιάσεις και τις κυστικερκώσεις. Έχουν καταγραφεί περισσότερα από 100 είδη και ευθύνονται για 1.200 θανάτους ετησίως.

8. Οι σκορπιοί είναι ζώα που σχηματίζουν την ομώνυμη τάξη αρθροπόδων και ανήκουν στην ομοταξία των αραχνίδιων. Οι σκορπιοί έχουν μέγεθος από 3 μέχρι 19 εκατοστά του μέτρου. Κατοικούν σε ξερές και πετρώδεις περιοχές και ευθύνονται για 3.250 θανάτους ετησίως.

7. Οι Ρεδουβιίδες (Assassin Bugs) Οικογένεια υμενόπτερων εντόμων, με κυριότερο εκπρόσωπο τους το γένος ρεδούβιος. Τα έντομα αυτά ζουν στις θερμές χώρες. Είναι σαρκοφάγα και τρέφονται με το αίμα άλλων εντόμων. Μερικά είδη προσβάλλουν και τον άνθρωπο, καθώς και τα θηλαστικά, ενώ μερικά μάλιστα αμερικανικά είδη μεταδίδουντη νόσο, τη γνωστή ως τριπανοσωμίαση που πολλές φορές, είναι θανατηφόρα, συγκεκριμένα ευθύνεται για τον θάνατο 13.000 ανθρώπων ετησίως.

6. Η Μύγα τσε-τσε, είναι μια μεγαλόσωμη μύγα που δαγκώνει και ενδημεί σε μεγάλο μέρος της ηπειρωτικής Αφρικής, μεταξύ των ερήμων της Σαχάρας και του Καλαχάρι και ευθύνεται για τον θάνατο 30.000 ανθρώπων ετησίως.

5. O σκύλος είναι ένα θηλαστικό ζώο του γένους Canis. Η καταγωγή του προέρχεται από τον κοινό λύκο. Ο σκύλος αποτελεί ένα από τα κοινότερα κατοικίδια ζώα. και σχέση του με τον άνθρωπο χρονολογείται από τα πολύ παλιά χρόνια, παρ’ όλα αυτά οι θανάτοι από σκύλους αγγίζουν τους 54.450 ετησίως.

4. Τα νηματώδη (Roundworm) είναι τύπος σκουληκιών, τα οποία αποτελούν το βιολογικό φύλο των Νηματωδών. Πρόκειται για φύλο με εξαιρετικά μεγάλη ποικιλία ως προς τα περιβάλλοντα στα οποία μπορεί να προσαρμοστεί και τους διαφόρους τύπους οι οποίοι υπάρχουν. H θνησιμότητα από το συγκεκριμένο ζώο αγγίζει τα 60.000 άτομα τον χρόνο.

3.Τα φίδια είναι ερπετά της ομώνυμης υποτάξης. Τρέφονται με μικρά ζώα, πουλιά, αυγά ή έντομα, ενώ άλλα μεγαλύτερα φίδια τρέφονται με μεγαλύτερα ζώα. Υπάρχουν πολλά είδη φιδιών και λίγα μόνο είναι δηλητηριώδη και επικίνδυνα και για τον άνθρωπο, από τα οποία όμως πεθαίνουν 100.000 άτομα τον χρόνο.

2. Τα σαλιγκάρια γλυκού νερού (freshwater snails) είναι μαλάκια γαστερόποδων, που ζουν σε γλυκά νερά. Υπάρχουν πολλές διαφορετικές οικογένειες. Βρίσκονται σε όλο τον κόσμο σε διάφορους οικότοπους, από τις εφήμερες πισίνες μέχρι τις μεγαλύτερες λίμνες και από μικρές εκσκαφές και πηγές μέχρι μεγάλα ποτάμια. Ενώ φαίνονται ακίνδυνα εξαιτίας τους πεθαίνουν 200.000 τον χρόνο.

1. Το κουνούπι είναι δίπτερο έντομο της οικογένειας Culicidae με 3.500 περίπου είδη ανά τον κόσμο. Θεωρείται, ως ζώο, ο νούμερο ένα φονιάς ανθρώπων παγκοσμίως μετρώντας 755.000 άτομα τον χρόνο.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.