Θεωρίες συνωμοσίας από τα αλβανικά ΜΜΕ.
Με ακραίες θεωρίες συνωμοσίας και ανθελληνική προπαγάνδα επιμένει να «στολίζει» μέρος των αλβανικών ΜΜΕ την υπόθεση του 35χρονου ομογενή που έπεσε από πυρά ανδρών της αλβανικής Αντιτρομοκρατικής στους Βουλιαράτες.
Δημοσιογράφος του τηλεοπτικού σταθμού Ora News υποστήριξε από οθόνης ότι το αστυνομικό και στρατιωτικό κατεστημένο πίσω στην Ελλάδα είχε γνώση της «εξτρεμιστικής δράσης» του Κατσίφα την οποία μάλιστα ενθάρρυνε με απώτερο σκοπό να… ανατραπεί η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα τώρα που πλησιάζουν εκλογές στην Ελλάδα. Πώς; Μα, μέσα από μια ξαφνική κρίση στις σχέσεις της Ελλάδας με την Αλβανία, υπό το βάρος θερμών επεισοδίων στη Βόρεια Ήπειρο.
Κατά τα λοιπά, στην πλειονότητά τους τα αλβανικά ΜΜΕ επιλέγουν επίσης τις τελευταίες ημέρες να ανατρέχουν στις υποθέσεις των «αρκετών» Αλβανών που έχουν χάσει τα τελευταία χρόνια τη ζωή τους πίσω στην Ελλάδα, με την εφημερίδα Γκαζέτα Σκιπτάρε να αναφέρεται για παράδειγμα σε ««πέντε περιπτώσεις δολοφονίας Αλβανών από τις δυνάμεις ασφαλείς στην Ελλάδα» την περίοδο 2013-2016.
Ως προς καθεαυτή την υπόθεση πάντως, τα αλβανικά ΜΜΕ (Top Channel κ.α.) υποστηρίζουν ότι οι αλβανικές δυνάμεις ασφαλείας έχουν στην κατοχή τους βίντεο στο οποίο φαίνεται ότι ο Κατσίφας όχι μόνο αρνήθηκε να παραδοθεί παρά τις εκκλήσεις του Αλβανού διαπραγματευτή που είχε σπεύσει στο σημείο αλλά αντιθέτως άνοιξε πυρ κατά των αστυνομικών δυνάμεων της γείτονος οι οποίες από την πλευρά τους ανταπέδωσαν τα πυρά «από μακριά» με αποτέλεσμα ο ομογενής να πέσει νεκρός. Τόσο το αλβανικό υπουργείο Εσωτερικών, με προκαταρκτικό πόρισμα που εξέδωσε, όσο και η αλβανική αστυνομία υποστηρίζουν ότι ο νόμος ακολουθήθηκε κατά γράμμα καθ’ όλη της διάρκεια της αστυνομικής επιχείρησης την περασμένη Κυριακή στους Βουλιαράτες.
Όσο για τις από εδώ και πέρα εξελίξεις, λέγεται ότι ειδική ομάδα εμπειρογνωμόνων πρόκειται να προχωρήσει στα Τίρανα σε νέα ιατροδικαστική εξέταση της σορού του Έλληνα ομογενή, η οποία πρόκειται να παραδοθεί στην οικογένειά του έπειτα από «μερικές ημέρες», αφότου δηλαδή ολοκληρώσουν την αποστολή τους οι εμπειρογνώμονες.
Κατά τα λοιπά, και πάντα σύμφωνα με τα αλβανικά ΜΜΕ, ο Όλσι Ράμα, αδελφός του πρωθυπουργού Έντι Ράμα και πρόεδρος της ποδοσφαιρικής ομάδας Παρτιζάνι, φέρεται να καταδίκασε την κίνηση μερίδας οπαδών να υψώσουν ανθελληνικό πανό κατά την διάρκεια αγώνα στα Τίρανα, ενώ και το πειθαρχικό της αλβανικής ομοσπονδίας ποδοσφαίρου λέγεται πως τιμώρησε την Παρτιζάνι με δύο αγωνιστικές χωρίς κεκλεισμένων των θυρών για την ίδια υπόθεση.